Simit sigaradan daha zararlı!

Simit sigaradan daha zararlı!
Teksas Üniversitesi'ndeki uzmanların yürüttüğü araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin sağlık verileri incelendi.

Sonuçlara göre; glisemik indeksi yüksek besinlerle beslenen kişilerin, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riskinin yüzde 49 daha fazla çıktığı saptandı.

Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden uzmanların yürüttüğü araştırmada, akciğer kanseri teşhisi konulan kişilerin sağlık verileri incelendi. Sonuçlara göre; glisemik indeksi yüksek besinlerle beslenen kişilerin, bu tip gıdalarla beslenme oranı düşük olan kişilere göre akciğer kanseri riskinin yüzde 49 daha fazla çıktığı saptandı. 

Araştırmayı yürüten uzmanlar, bu yiyecekleri tüketmemenin akciğer kanseri riskini azaltmada oldukça etkili olduğu görüşünde.

Teksas Anderson Üniversitesi Kanser Merkezi uzmanlarından Dr. Stephanie Melkonian "Yaptığımız çalışma yüksek glisemik indeksli gıdalarla beslenenlerin, akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 49 arttığını ortaya koydu" diye konuştu. Dr. Melkonian, özellikle beyaz ekmek, mısır gevreği, simit ve pirincin zararlı olduğunu vurguladı.

ABD'de bu yıl 150 bin kişinin akciğer kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini söyleyen Dr. Melkonian, glisemik indeksi ile akciğer kanseri arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu vurgulayarak “Bin 905 hasta üzerinde çalışma yaptık. Hiç sigara içmeyen kişilerde de akciğer kanserini saptadık. Bu kişilerde yüksek glisemik indeksi vardı ve sigaranın 2 katı kadar etkiliydi. Sigara içen ama düşük glisemik indeksi olanlarda ise kansere yakalanma riski yüzde 31" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum