KPSS başvuruları ne zaman yapılacak 2016

KPSS başvuruları ne zaman yapılacak 2016
KPSS başvuruları ne zaman başlayacak merak konusu. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren KPSS başvuruları için detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz...

2016 KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? Binlerce adayı yakından ilgilendiren 2016 KPSS ön lisans başvuruları için ÖSYM tarafından yeni bir açıklama geldi! İşte 2016 KPSS ön Lisan sınavı hakkında merak edilen detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ortaöğretim/önlisans düzeyi kapsamında başvuruları yarın alınmaya başlanacak. Yarın başlayacak olan başvurular, 24 Ağustos 2016 tarihine kadar ÖSYM'nin internet adresinden alınmaya devam edecek. KPSS Önlisans sınavı 22 Ekim, Ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 10 Kasım'da açıklanacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecekler.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, 2016 KPSS'nin ön lisans düzeyinde 22 Ekim 2016'da, ortaöğretim düzeyinde 23 Ekim 2016'da, 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans kapsamında uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT 2016) ise 6 Kasım 2016'da yapılacak.

SINAVA KİMLER GİREBİLİR?
Memur olmak için büüyk heyecan yaşayan adayların öncelikle olarak sınav kılavuzunu iyi takip etmeleri gerekmeltedir. 2016-KPSS Ön Lisans’a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak 2016-KPSS’ye ve 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir.

KPSS SINAV ÜCRETLERİ
Sınava girecek adayların yapması gerekn işlemlerden bir diğeri ise sınav ücretleridir. Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekmektedir.

KPSS BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERCEK?
Adaylar bütün işlemlerini eksiksiz yapmaları durumunda sınava giriş hakkı sağlayacaklar. Dikkat edilmesi gerekenlerin en başında ise başvuru süresinin iyi takip edilmsidir. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternet’ten bireysel başvurular 9-24 Ağustos 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

KPSS, Kamu Kurumlarında görev alacak personeli belirlemek amacıyla yapılan bir dizi sınavın genel adıdır. Bu sınav, “Genel Yetenek”, “Genel Kültür”, “Yabancı Dil”, “Eğitim Bilimleri”, “Hukuk”, “İktisat”, “İşletme”, “Maliye”, “Muhasebe”, “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler”i, “Ekonometri”, “İstatistik”, “Kamu Yönetimi” ve “Uluslararası İlişkiler” sınavlarından oluşmaktadır. Müracaat edeceğiniz alana göre bu sınavlardan bir kısmına girmeniz gerekmektedir. Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları ise herkesin girmesi gereken sınav alanlarıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.