TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı?
TEOG tercih sonuçları için heycanlı bekleyiş devam ediyor. Binlerce adayın yaptıgı TEOG tercihlerinde gözler sonuçlara çevrildi. TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı mı haberimizden sorgulayabilirsiniz...

2016 TEOG tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı! Binlerce öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yanıtını buldu! İşte Binlere öğrenciyi yakından ilgilendiren TEOG tercih sonuçları hakkında merak edilen tüm detaylar...

TEOG TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLA

MEB'ten yapılan açıklamaya göre, 2016-2017 öğretim yılı “Temel eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) tercihlerinin sonuçları 12 Ağustos'ta açıklanacak. YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Detayları ve yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...

TEOG tercih yerleştirme sonuçları için heyecan dorukta. 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında TEOG tercihlerini yapan öğrenciler, arama motoru Google'da "TEOG tercihleri ne zaman açıklanacak?" sorgusu ile her gün milyonlarca arama yapıyolar. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi 12 Ağustos’a çekildi. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, 2’nci nakil başvuruları 22-26 Ağustos´ta, 3’üncü nakil başvuruları 29 Ağustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardndan MEB'in yeni takvimine göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

TEOG TERCİHLERİ 29 TEMMUZ'DA TAMAMLANDI

Ortaokuldan liseye geçişte baz alınan TEOG tercih işlemleri 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağı kararlaştırılmış, 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişiminin ardından yaşananlardan dolayı MEB, TEOG tercih süresini 25 Temmuz'dan 29 Temmuz'a kadar uzatmıştı.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.

Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.