FETÖ temizliği AK Parti'ye sıçradı

FETÖ temizliği AK Parti'ye sıçradı
Geçen hafta AK Parti Genel Merkezi'nden yurt genelindeki teşkilatlara gönderilen genelgenin ardından İzmir'de harekete geçildi.

AK Parti Genel Merkezi’nin 81 il başkanlığına gönderdiği genelge ile, parti ve AK Partili belediyelerde FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunanların, darbe girişimine destek verenlerin ivedilikle arındırılmasını istendi.

Genelgenin ardından İzmir’de çalışmalar başladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, bu süreçte kilit noktasının 17-25 Aralık süreci olduğunu açıkladı.

Daha önce de 30 ilçe teşkilatında bir çalışma yaptıklarını belirten Delican, izleyecekleri yol ve yöntemleri açıkladı. Delican; "Mutlaka her siyasi partide olabilir. Bunlar bir örgüt şeklinde her yere girmişler. Bizim için önemli olan 17-25 Aralık sürecinden sonra bunlarla yol almaya devamler. Onlar riskli, tehlikeli. Onlara bakacağız. Varsa böyle insanlar gerekeni yapacağız. Devletin bütün kurumlarına sızdıkları gibi siyasi partilere de sızmışlar. Bunları bulup çıkarmak hem teşkilatlarımız açısından hem de bizim açımızdan önemli ama çok büyük sayıda değil. Çünkü bizler zaten 17- 25 Aralık sürecinde bunları büyük ölçüde eledik. Yine de Genel Merkezimizin kontrolünde bir çalışma yapacağız. Hep birlikte tekrar gözden geçireceğiz" dedi.

Delican; "Genel Merkezin kriterleri var. 17- 25 Aralık sürecinin ardından onların okullarına devam eden, para trafikleri olan, kendi aralarında toplantılar yapanlara dikkat edilecek. Öncelikli kriterler bunlar. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a dil uzatanlar zaten partimizde siyaset yapamaz. Bize daha çok kurumlarda çalışanlara yönelik şikayetler geliyor. Partililerle ilgili bu yönde çok az şikayet var" dedi. 

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.