Real Madrid Sevilla maçı skor kaç kaç bitti?

Real Madrid Sevilla maçı skor kaç kaç bitti?
Real Madrid Sevilla maçı büyük heyecanla izleniyor. UEFA Avrupa Liginde heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Bu akşam oynanan Real Madrid Sevilla maçı skor kaç kaç bitecek. İşte maç detayları...

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla UEFA Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geliyor. Real Madrid, Asensio'nun attığı muhteşem golle 21. dakikada maçta 1-0 öne geçti. Sevilla bu gole 41. dakikada Vazquez ile yanıt verdi.

REAL MADRİD 3-2 SEVİLLA

Real Madrid Sevilla maçı bu akşam nefes kesecek bir mücadeleye imza atıyor. İki İspanya temsilcisi bu dev final akşamında karşı karşıya geliyor.

İŞTE İLK 11'LER!
Real Madrid: Casilla, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić, Isco, Asensio, Lucas Vázquez, Morata
Sevilla: Sergio Rico, Pareja, Carriço, Kolo, Iborra, Kiyotake, N'Zonzi, F. Vázquez, Mariano, Vietto, Vitolo

Geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu İspanya'nın Real Madrid takımıyla, UEFA Avrupa Ligi kupası sahibi İspanyol temsilcisi Sevilla, bu akşam Norveç'in Trondheim kentinde karşı karşıya geliyor. 2000 yılında Galatasaray'ın da kazandığı kupayı en çok müzesine götüren takımlar beşer kezle Milan ve Barcelona oldu. Kupayı geçmişte 12 ayrı ülkeden 24 farklı takım müzesine götürdü. İspanyol ekipleri son 7 kupanın 6'sında mutlu sona ulaşırken, son iki final yine İspanyollar arasında oynandı. Futbolda 41. UEFA Süper Kupa, iki İspanyol takımı Real Madrid ile Sevilla arasında bu akşamyapılacak maç sonucu sahibini bulacak.

Zidane, yıldızları kadroya almadı. Real Madrid, Sevilla ile karşılaşacağı UEFA Süper Kupası maçına Cristiano Ronaldo, Bale, Kroos, Pepe gibi önemli futbolcularından yoksun çıkacak. Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, 18 yaşındaki oğlu Luca'yı ise üçüncü kaleci olarak kadroya dahil etti.  UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Real Madrid ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'nın karşı karşıya geleceği UEFA Süper Kupası maçı öncesinde Madrid takımında önemli eksikler dikkati çekiyor.

En çok kazanan futbolcular Maldini ve Alves
UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan futbolcular İtalyan Paolo Maldini ile Brezilyalı Daniel Alves oldu. Maldini, tamamı Milan'da, Alves ise Sevilla ve Barcelona'da dörder kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İspanyol damgası
UEFA Süper Kupa'yı bugüne dek en çok İspanyol takımları kazandı.  İspanyollar 22 finalden 12 şampiyonluk çıkarırken, İtalyanlar ise 13 finalde 9 kez şampiyonluğa ulaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.