Demirtaş'tan Cemil Bayık resti!

Demirtaş'tan Cemil Bayık resti!
Selahattin Demirtaş, PKK'nın sözde yönteicisi Cemil Bayık'ın "Savaşı metropollere taşıyacağız." açıklamasını doğru bulmadığını, kabul de etmediğini ifade etti.

 

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK yöneticilerinden Cemil Bayık'ın, "savaşı metropollere taşıyacakları" açıklamasına, "PKK'nin savaşı şehirlere yayacağız açıklamasını doğru bulmuyoruz, kabul de etmiyoruz" dedi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Demirtaş, Bayık'ın sözlerine, "PKK'nin savaşı şehirlere yayacağız açıklamasını doğru bulmuyoruz, kabul de etmiyoruz. PKK'nin bu dönemde yapması gereken barış ihtimallerini büyütecek çabadır, çağrılardır. HDP olarak bunu istiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

"Bu dönemde metropollerde insan ölümlerine, sivil katliamlara yol açabilecek imalarda bulunmak bile çok tehlikelidir" diyen Demirtaş,"Umut ediyorum herkes daha serinkanlı düşünerek çağrılar yapar. Barış ihtimali topluiğne uçu kadar varsa bile herkes ona dair çağrı yapsın. PKK'dan da bunu bekleriz" diye konuştu.
 
"ÖCALAN SAĞ MI ÖLDÜ MÜ?"

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'dan haber alınamamasının gerilim yarattığını savunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öcalan 1999'da yakalandığında bir günde onlarca insan kendini yaktı. Çok büyük çılgınlıklar ortaya çıkabilir. Hakikaten bilmiyorlar, biz de bilmiyoruz. Öcalan sağ mı, ölü mü, yaralı mı, durumu nedir, o gece orada ne oldu... Sanırım bu PKK'nin açıklaması da biraz bu gerilimin tırmanmasından kaynaklı. Hükümetin de bu konuda çaba sarfetmesi lazım."

"EFKAN ALA 'TUHAF ŞEYŞER VAR' DEDİ"

'Çözüm süreci' döneminde hükümete, 'İçinizde provokatörler var ve muhtemelen paraleldir' dediklerini aktaran Demirtaş, devleti dinlemeyen bir yapının varlığından söz ettiklerini ifade etti.

HDP Eşbaşkanı, "Cizre'de katliamlar yaşanırken İçişleri Bakanı'na sorduk. "Durduramıyoruz, tuhaf bir şey var" dedi. 200 insan yakılırken İçişleri Bakanı olarak sen müdahale edemiyorsan, bunun soruşturulması lazım. KCK tutuklamaları Oslo sürecini bitirdi. Paris suikastı soruşturulmalı. Baraj ve karakol yapımlarına hız verilmesi PKK'nin şehirlere silah yığmasının sebebiydi. Kim bu güvenlikçi aklı Erdoğan'a verdi?" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum