Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin aradığında duygusaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin aradığında duygusaldı
Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi ardından kendisini ilk arayan liderlerden biri olan Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi Rusya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. 

‘PUTİN ARADIĞINDA DUYGUSALDI’

-Sayın Putin, 15 Temmuz’da yaşanan olayla ilgili size ne sordu?

Darbe ile ilgili konuda beni hemen ertesi gün zaten aramıştı. “Orada duygusaldı” da diyebilirim yani. Darbe ile ilgili değerlendirmesinde, anında buna karşı tepkilerini koyduklarını ifade etti. “Bu konu ile ilgili olarak, böyle bir şeyi tasvip etmemiz kesinlikle mümkün değildi. Nedir, nasıl oldu; bunları sormadan, hemen sizi aramak durumundaydık. Çünkü öyle veya böyle, aramızdaki dostluğumuz bunu gerektirirdi. Biz de bunun gereğini bunu yaptık” dedi.

‘İSTİHBARATTA BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRMEMİZ LAZIM’

-15 Temmuz gecesinden sonra devletin yeniden yapılandırılması konusunda başta TSK olmak üzere KHK’lar çıkarıldı. Ancak en çok üzerinde durulan konulardan biri istihbarat zafiyetiydi. Gündemde, istihbarat yapılandırmasıyla ilgili KHK var mı?

Bu konuda MİT bir çalışma yaptı. Şimdi jandarma ve emniyet istihbarat artık İçişleri Bakanlığı’na bağlandığı için bunlarla ilgili olarak da yeni bir düzenlemeye gidiliyor. MİT tabii kendini ağırlıklı olarak daha çok yine dış istihbarata verecek. Ama dış istihbaratın iç istihbaratla hiçbir bağlantısı yoktur denilemez. İçeriden başlayıp dışarıda kovalarsın, dışarından alıp içeride takip edersin. İstihbarat zafiyetinden söz ederken, sıfır hatayla veya sıfır yanlışla çalışan bir istihbarat örgütü zaten yoktur. Dolayısıyla bu meselede bardağın dolu tarafını da görmemiz lazım. Yani bugüne kadar yapılmış başarılı birçok operasyon var. Onun için buradaki hatadan ders alarak, ders çıkararak, nerede hatalar yaptık, ne gibi eksiklerimiz yanlışlarımız var tabii ki üzerinde duruyorlar ve onun için de

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.