Bacağından çene yaptılar

Bacağından çene yaptılar
Yanağının içinde tümör tespit edilen ve Rus doktorlar tarafından “Yapılacak bir şey yok” denilen Vladimir Stoykonof, Türkiye’de tedavisi başarıyla gerçekleşti.

 

Rusya'da yaşayan 38 yaşındaki Vladimir Stoykonof'un birkaç ay önce yanağının içinde bir tümör tespit edildi. Ülkesindeki doktorlar, tümörün ikinci evrede olduğu ve mutlaka ameliyatla çıkarılması gerektiğini söylediler. Ancak ameliyat çok riskliydi. Rus doktorlar, ameliyatın Rusya'da yapılamayacağını söylediler. Büyük bir hayal kırıklığı yaşayan aile hemen başka alternatifleri araştırmaya başladı ve İstanbul'a gelmeye karar verdi. Stoykonof, ülkesinde radyoterapi ve kemoterapi almasına rağmen tümör küçülmemişti. Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Yetişer ve Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, hastanın raporlarını inceledi. Hasta, geldiğinde ağzını dahi açamıyordu, tümör bütün çene kemiğini sarmıştı. Çok zor ameliyattı ancak hem KBB ekibi, hem de plastik cerrahi ekibi bu zorlu ameliyatı gerçekleştirmeye karar verdi.


AĞZINI AÇAMIYORDU

Prof. Dr. Yetişer, "Tümör büyümüş ve çene sağ yarısını tutan bir kitle haline gelmişti. Stoykonof, ağzını dahi açamıyordu. Bu nedenle ameliyatı boynundan nefes borusuna giden bir delik açarak gerçekleştirdik. Sağ yanaktaki- tümörü temizledik. Ancak tümör sağ çene kemiğine sıçradığı için o kemiğin yarısını da almak zorunda kaldık. Bacağından bir kemik alınarak yeni bir çene oluşturuldu. 8-9 saat süren uzun bir ameliyatın ardından hasta yeni ve sağlıklı bir çeneye kavuşmuş oldu" dedi.

'MİNNETTARIM'

Stoykonof, çok mutlu olduğunu söyledi ve ekledi: "Kendi ülkemdeki doktorlarım bu ameliyatı gerçekleştiremeyeceklerini söylediklerinde çok üzülmüştüm. Doktorlarıma minnettarım. Düzenli olarak Türkiye'ye kontrollere gidip geleceğim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.