Yılın en fazla değer kaybedeni sterlin oldu

Yılın en fazla değer kaybedeni sterlin oldu
Sterlin, BOE'nin Pazartesi günü başlayacak teşvik programı öncesi dünyanın en kötü performansını gösteren para birimi oldu.

 

 

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) teşvik programına tekrar başlayarak sterlinin tekrar yılın en kötü performansını gösteren para birimi olmasıyla, ardı ardında ikinci haftayı da düşüşle tamamladı.

BOE'nin yeniden düzenlenen tahvil alımlarının Pazartesi günü başlaması öncesinde sterlin, Brexit sonrası kayıplarının bir kısmını geri almasıyla 32 önemli para arasında en fazla değer kaybeden para birimi ünvanını Arjantin pesosuna bırakmıştı.

İNGİLİZ STERLİNİ DOLAR KARŞISINDA GERİLEDİ

Şimdi ise İngiltere parası dolar karşısında Temmuz ayından bu yana ilk kez tekrar 1.30 seviyesinin altına geldi. Ekonomiyi Brexit etkilerinden korumak için tasarlanan genişlemeci para politikaları, sterlinin kayıplarında etkili oldu.

Frankfurt'ta Commerzbank AG forex stratejisti Thu Lan Nguyen, “Ekonomik gelişmeler, para politikası ve siyasi görünüm karşısında sterlin için iyimser olmak için pek bir neden yok” dedi.

Sterlin, Londra saatiyle 11:37'de yüzde 0.9 düşerek dolar karşısında 1.2962 seviyesinden işlem gördü. Sterlin, 2016 yılında dolar karşısında yüzde 12 ekside bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.