60 yaşında üniversiteyi kazandı, hayali ise...

60 yaşında üniversiteyi kazandı, hayali ise...
Sivas'ta, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdikten sonra üniversiteyi kazanan 60 yaşındaki Fadime Toptaş, okuma azmiyle dikkati çekiyor.

 

 

 

Sİvas'ta eşi ve oğluyla yaşayan 2 çocuk annesi 60 yaşındaki Fadime Toptaş, ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemedi. En büyük hayali okumak olan Toptaş, evlendikten sonra Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılarak çeşitli branşlarda sertifika aldı.

Yağlı boya tablo, ahşap boyama ve el işleriyle uğraşan Toptaş'ın en büyük hobilerinden biri de kitap okumak. Toptaş, eşi ve çocuklarının cesaretlendirmesiyle bu yıl girdiği üniversite sınavında 225,138 puan aldı. Azmi sayesinde Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu'nda Organik Tarım Bölümü'nü kazanan Toptaş'ın şimdiki hayali ise yüksek lisans yapmak.

Boş vakitlerinde hobileriyle uğraşan Toptaş, bir yandan da oğluyla evde İngilizce öğrenmeye çalışıyor. Çevresinden olumlu tepkiler alan Toptaş, azmi, cesareti ve başarısıyla hem ev hanımlarına hem de gençlere örnek olmak istiyor.

Toptaş, yaptığı açıklamada, ilkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatının da bittiğini söyledi.

Çocuklarını üniversiteye gönderdikten sonra kendisinin de Halk Eğitim kurslarına katıldığını belirten Toptaş, "Ortaokulu dışardan bitirmek istedim. Ortaokulu bitirince okumak kolay geldi, hoşuma gidiyordu, taktir de topluyordum. Bu yüzden liseyi de dışardan bitirmeye karar verdim. 2015'te liseyi bitirdim" diye konuştu.

Çok sistemli çalışamamasına rağmen bu yıl girdiği üniversite sınavını kazandığını anlatan Toptaş, "Sonucu internetten öğrendim. Sevindim ama çocuklarım, eşim ve çevrem benden çok sevindi." dedi.

Sonuçları aldıktan sonra ilk önce kimsenin inanmadığını dile getiren Toptaş, "Kazandım dedim ama insanlar pek inanmadı. Oğlum sonucumu sosyal medya sayfasına yükledi. Sonucu internette gören çok kişi beni kutladı, olumlu tepkiler aldım. Birkaç kişi olumsuz tepki verdi. Ben bu yaşımda okumuşum, buna olumsuz tepki olur mu? Onların da beni taktir etmeleri gerekirdi." ifadelerini kullandı.

"Çocukluk hayalim..."

Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Toptaş, "En büyük idealimi 60 yaşında gerçekleştirdim. Hayalim okumak ve üniversiteye gitmekti. Yaşım ve sağlığım elverdiği sürece daha birçok şeyi başarmak istiyorum. Sağlığım elverirse yüksek lisansı da düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışınca bir çok şeyin başarılacağını vurgulayan Toptaş, "Bazı ev hanımları, 'okuyup da ne yapacaksın, bu yaştan sonra ne olacak?' diyor. İnsan bir şey olmak için okumaz ki bilgili olmak için de okur. Okumak isteyenlere tavsiyemdir, hiç çekinmesinler okusunlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.