Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımcılara müjde verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yatırımcılara müjde verdi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yatırımcıların önünü açmak için ne gerekiyorsa yapılmalı" çağrısının ardından yeni teşvikler için Hükümet harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yatırımcıların önünü açmak için ne gerekiyorsa yapılmalı" çağrısının ardından yeni teşvikler için düğmeye basıldı. 

STRATEJİK BİR LİMAN YAPILACAK

Yeni paketin içeriğine ilişkin bilgi veren Zeybekci, "Örneğin stratejik öneme sahip bir liman yapılacak. 'Gel sen bu fabrikayı yap. Kredinin faizini biz vereceğiz. Sana 20 yıl vergi muafiyeti' diyeceğiz, 10 yıl elektrikte sabit fiyat uygulanacak. Devlet oradan üretilen ürüne de alıcı olacak. Belli bir süre boyunca devlet alım yapmayı sürdürecek. Devletin tüketim ihtiyacını karşılayacak yatırımlar için alım-satım garantisi verilecek" dedi. Bakan Zeybekci, Japonya ve Kore'nin de 1980 sonrası benzeri bir teşvik sistemi uyguladığını anımsattı. Bakan Zeybekci, "Yatırım yeri, arsayı da devlet verecek. Türkiye'nin ihtiyaçları belirlenecek. Örneğin enerji, nükleer, demirçelik bunlardaki ihtiyaçlar biliniyor. Asıl teknolojisini, aktarma üretim organlarını yapmak gerekiyor. 3-5 firma seçilip 'gel sen bilgisayar, nükleer parçası üret' diyerek teşvik edilecek"değerlendirmesini yaptı.

TEŞVİK ANLAYIŞI KÖKTEN DEĞİŞİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Teşvik anlayışı kökten değişiyor. Desteklerimiz yerli-yabancı ayırımı yapmadan, herkesi kapsayacak. Yatırım yapılacak yerin altyapısını devlet yapacak. Üretilen ürüne de alım-satım garantisi verilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.