20 yıllık tatile gitmeyen işçiye darbe engel oldu

20 yıllık tatile gitmeyen işçiye darbe engel oldu
Aydın'ın Nazilli ilçesinde 20 yıldır tatile gidemeyen demir yolu işçisi İbrahim Çivici'nin tatil hayaline bu sefer de darbe girişimi engel oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Nazilli Gar Müdürlüğü'ne bağlı yol bekçisi olarak çalışan İbrahim Çivici geçtiğimiz yıl bir röportajda 20 yıldır tatile gidemediğini söyleyince sosyal medyada kullanıcılar seferber olmuş ve Çivici'yi tatile göndermek için 86 bin imza toplanmıştı. Elindeki kontrol anahtarıyla haftada 75 kilometre yürüyerek, demir yolunun kontrolünü yapan Çivici'nin hayaline kayıtsız kalmayan İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, aileye bir tatil köyünde tatil hediye etmişti.

İstanbul Fatih Belediyesi'nin desteğiyle tatile gitmeye hazırlanan Çivici, darbe nedeniyle izinlerin kaldırılmasıyla özlediği tatile yine kavuşamadı. Tatil için gün sayan Çivici, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi yüzünden tatile gidemedi. Çivici, darbe girişiminden sonra kamuda çalışan personellerin izinlerinin kaldırılmasıyla 20 Temmuz-10 Ağustos arasındaki iznini kullanamayınca tatil hayalini ertelemek zorunda kaldı.

Darbe yüzünden tatile gidemediğini söyleyen İbrahim Çivici, kendisinin yerine ailesinin tatile gittiğini belirtti. Çivici, şöyle konuştu:

"İznimi 10 Ağustos'a kadar kullanmam gerekiyordu. Ailem tatile gidince bende gitmiş kadar oldum. Kendileriyle her gün konuşuyorum. Beş yıldızlı, çok güzel bir tatil köyü olduğunu söylediler. İlk ve belki de son defa böyle lüks bir otelde tatil yapıyorlar. Ben gidemedim ama sağlık olsun. Kısmet değilmiş. Allah memleketimize bir zeval vermesin. Türkiyemizin durumu daha önemli. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, imza kampanyası açan Rukiye Demirkan'a ve kendileri tatile gidemediği halde benim gitmem için imza veren herkese çok teşekkür ederim. Haklarını helal etsinler"

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.