'Yılan Bebek' görenleri şok etti!

'Yılan Bebek' görenleri şok etti!
Siirt Devlet Hastanesinde, 24 yaşındaki Karataş, çok nadir görülen ve halk arasında "yılan bebek" olarak bilinen iktiyozis hastası bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Siirt'te, çok nadir görülen ve halk arasında "yılan  bebek" olarak bilinen iktiyozis (kalıtsal cilt hastalığı) hastası erkek bebek  dünyaya geldi. Siirt'te hamile Müzeyyen Karataş (24), sancılarının artması üzerine  Siirt Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Karataş, ilk müdahalenin ardından  sezaryene alındı. Karataş, çok nadir görülen ve halk arasında "yılan bebek"  olarak bilinen iktiyozis hastası bir bebek dünyaya getirdi.

MİLYONDA BİR OLUYOR

 Bebek, Siirt Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Batman  Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edildi. Kadın Hastalıkları Kadın Doğum Uzmanı Operatör Doktor Ahmet  Yıldızbakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt'te ilk kez böyle bir doğum  ile karşılaştıklarını söyledi.

Hastayı yapılan tetkiklerin ardından sezaryene aldıklarını belirten  Yıldızbakan, 34 haftalık hamile Karataş'ın takibinin gebeliği süresince hiç  yapılmadığını aktardı. Yıldızbakan, "Sezeryan sonrasında daha önce görmediğimiz  bir bebek dünyaya geldi. Halk arasında yılan bebek olarak bilinen ve milyonda bir  görülen iktiyozis hastalıklı bebek doğdu." diye konuştu. Çocuk doktoru Taner Adıgüzel de doğan bebeği görünce kendilerinin de  çok şaşırdığını, hemen bebeğe müdahale ettiklerini bildirdi.

"Genetik geçici bir hastalık, ayrıca takipsiz bir hasta. Türkiye'de  çok fazla yaşatılan çocuğumuz yok bu vakalarda. Cilt enfeksiyonundan  kaynaklanıyor. Özellikle bölgemizde akraba evliliği daha fazla olduğu için bu tür  vakaları daha sık görme ihtimalimiz de yükseliyor." diyen Adıgüzel, bebeğin  cildinin normal bir insanın cildine dönüşme ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade  etti.   Her geçen gün cildin kendini yenileme hızı arttığından bebeğin yaşama  şansının daha fazla olduğunu anlatan Adıgüzel, şunları kaydetti:    "Normal bir insanın vücuduna hiçbir zaman dönüşmeyecek. Uzun sürede  normal bir cilde dönüşmese bile en azından daha az enfeksiyon geçirebileceği bir  seviyeye getirilebilir. Bununla ilgili yeni tedavi çeşitleri uygulanıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.