Oto ekspertizin önemi

Oto ekspertizin önemi
İkinci el otomobil almayı düşünenler için son derece önemli olan ekspertiz raporu mutlaka yapılması gereken önemli bir işlemdir. Çünkü ikinci el araç alacak kişiler nasıl bir araç aldığını ve alacağı aracın her açıdan ne durumda olduğunu öğrenmeyi ister.

İkinci el otomobil almayı düşünenler için son derece önemli olan ekspertiz raporu mutlaka yapılması gereken önemli bir işlemdir. Çünkü ikinci el araç alacak kişiler nasıl bir araç aldığını ve alacağı aracın her açıdan ne durumda olduğunu öğrenmeyi isterler. Fakat birçok kişi ise bu oto ekspertiz işlemini yaptırmaktan kaçınıyor. Bunun nedeni ise araba arayışında yorulmaları oluyor. Bu yorgunlukla beraber birde ekspertiz işlemlerini beklemek istemeyen kişiler notere giderek satış işlemlerini yaptırmayı yeterli görüyor. Bu noktadan sonra iş tamamen şansa kalıyor diyebiliriz. Aracı bir süre sonra servise götürmek durumunda kaldığınızda veya satmak istediğinizde alıcı ekspertiz raporu talep ettiğinde gerçeklerle yüzleşebiliyorsunuz. Ekspertiz sonucu ortaya çıkantablo sonucu aracınızın değeri düşebiliyor ve zarar edebiliyorsunuz. Bu nedenle araç alırken bu testlere biraz zaman ayırmak ve cüzi bir ücretle ekspertiz yaptırmak sizin açınızdan her zaman karlı çıkmanızı sağlıyor ve risk almanın önüne geçiyor.

Ekspertiz raporunda neler yer alır?

Oto ekspertiz işlemlerinde çok sayıda farklı test yapılır ve bu testler sonucunda otomobilin tüm teknik detayları, dış aksamları, iç aksamları konusunda bilgi edinebilirsiniz. Sadece değişen, boya ve kaza gibi konularda değil neredeyse yüzün zerinde aracın güvenilirliğine etki eden nokta bu işlemler sonucu gözden geçirilmektedir. Motor testi, yanal kayma, süspansiyon, fren, airbag gibi birçok konuda detaylı olarak gerçekleştirilen işlemler sonucunda otomobilin herhangi bir masrafı olup olmadığı belirlenir. Eğer bir arıza söz konusu ise bu masrafların bedeli hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

İkinci el otomobil alımlarında çoğu zaman özellikle internet üzerinde araba bakan kişiler farklı illerde otomobiller beğenebiliyor. Bu gibi bir durumda ne durumda olduğundan emin olmadığınız ve sadece fotoğraflarını gördüğünüz bir otomobil için yol masrafı ypmak ve zamanınızı harcamak riskli olabiliyor. Bu gibi durumlarda da ekspertiz firmaları ile iletişime gerçek otomobilin olduğu yere sizin gitmenize gerek kalmadan ekspertiz işlemlerini yaptırabiliyorsunuz. İstanbul oto ekspertiz firmaları ile iletişime geçerek tüm ekspertiz işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilir ve fiyatlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.