KPSS başvuruları için son gün ne zaman?

KPSS başvuruları için son gün ne zaman?
2016 KPSS başvuruları için son gün ne zaman merak konusu. ÖSYM KPSS başvuruları için son tarihi açıkladı. Yapılan açıklamaya göre KPSS başvuruları için son tarih... İşte konuyla ilgili detaylar...

KPSS sınav başvurusunun gerçekleşeceği tarihler 9 Ağustos 2016 ile 24 Ağustos 2016 arasındadır. Yani halen daha sınava başvuru yapmak isteyen adaylar için son tarih 24 Ağustos 2016 Çarşamba günüdür. KPSS sınav başvuru ücretini ödemek için adayların, bankadan ödeme yapacaklar ise 25 Ağustos 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar, şayet Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet sitesinden bulunan ilgili alandan kredi kartı ya da banka kartı ile ödeme yapacaklar ise 25 Ağustos 2016 Perşembe günü saat 23.59’a kadar işlemleri gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adayların

KPSS başvurusu yapabilmek için ödemeleri gereken ücret 55 Türk lirasıdır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak 24 Ağustos 2016 itibari ile ön lisans diploması almış ya da almaya hak kazanmış olan adaylar, hiçbir şekilde ortaöğretim için geçerli olan sınava başvuru yapamayacaklardır. Bununla birlikte MEB e-e-okul ve YÖKSİS sisteminde eğitim bilgilerine dair hata, eksiklik ya da düzeltme olan kişilerin KPSS başvuru tarihleri içerisinde ilgili kurumlara başvurarak bu düzeltmelerin yapılmasını talep etmeleri gereklidir. Şayet bir aday sınava online olarak başvuru yapmış olmasına rağmen KPSS başvurusu için ödenmesi gereken ücreti belirtilen tarihler içerisinde ödememiş ise adayların başvurusu geçerli sayılmaz ve sınav giriş belgesi düzenlenmesi ve sınav yeri ataması yapılmaz.

Aynı zamanda KPSS sınav başvuru işlemlerinin tamamını doğru bir biçimde gerçekleştirmiş olan tüm adayların yine başvuru tarihleri içerisinde ÖSYM’nin KPSS ile ilgili sistemine giriş yaparak tüm bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda yine bu sistem içerisinden KPSS aday başvuru bilgilerinin yer aldığı evrakı da çıktı olarak almaları önemlidir. Çünkü bu evrak daha sonrasında da gerekli olabilecektir. KPSS katılımcısı olan adaylar girdikleri sınavların sonuçlarını ÖSYM’nin resmi web sitesindeki sisteme T.C. kimlik numaraları ve kendi şifreleri ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Sistem internet bağlantısı bulunan her cihaz ile kullanılabilmektedir.

Son yıllarda olduğu gibi bu sınav için de herhangi bir sonuç belgesi basılmayacak ve adayın sistemde kayıtlı olan adresine gönderilmektedir. Ancak sınav sonuç belgeleri adayların KPSS sonuçlarını, kaç puan aldıklarını ve doğru/yanlış sayılarını içerecektir. Bu nedenle adayların sonuçlara yönelik elde edebilecekleri tüm bilgiler ÖSYM sistemine giriş yaptıkları takdirde karşılarına çıkacak olan sınav sonuç belgelerinde bulunacaktır. Ancak adaylar bu sınav sonuç belgesinin de bir çıktısını olarak ileride gerekli olması durumuna karşılık saklayabileceklerdir. Herhangi bir hata olmamasına karşılık sınav kontrol sisteminden belgenin kontrol edilmesinde de fayda olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.