Kabine revizyonunun devamı gelecek mi?

Kabine revizyonunun devamı gelecek mi?
Milli Gazete, Kabine'de yaşanan mini değişikliğin devamının geleceğini belirterek "15 Temmuz’da hangi Bakan nerede, ne yaptı? İkinci aşama ise ByLock kullananlarda!” diye yazdı. İşte o haber:
Dün akşam saat 19.30’da başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ı yaklaşık 30 dakika süren görüşmesinde ufak çaplı kabine revizyonu çıktı.
 
Dün akşam saat 19.30’da başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ı yaklaşık 30 dakika süren görüşmesinde ufak çaplı kabine revizyonu çıktı. Söz konusu revizyonda koltuğunu kaybeden isim, “FETÖ ile en çok mücadele eden” İçişleri bakanı Efkan Ala oldu. Efkan Ala’nın istifasıyla boşalan İçişleri Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Mehmet Müezzinoğlu atandı. Türk basınında sadece Milli Gazete’nin haber verdiği Kabine değişikliğinin devamı da gelecek. 15 Temmuz gecesi iyi sınav veremeyen herkes teker teker gidiyor. Askeri ve sivil bürokrasiden sonra sıra Siyasete ve Hükümete geldi. Ölçü “15 Temmuz’da hangi Bakan nerede, ne yaptı? İkinci aşama ise ByLock kullananlarda!” Bu iki kriter kabine de yeni değişimleri de getirecek. Esas mihenk noktası ise 15 Temmuz. 15 Temmuz Darbe Girişimi, Türkiye’de “Devleti de, Hükümeti de adeta yeniden kuruyor? Ankara kulislerinde Efkan Ala’nın farklı bir göreve getirilebileceği de konuşuluyor. MİT’in iç ve dış istihbarat olarak ayrılması çok tartışılmıştı.
 
İNCE AYAR!
 
15 Temmuz Darbe gecesi, “Darbecileri tuzağa düşürürken, kimileri için de tam bir çıkış ve şans oldu. Süleyman Soylu,o gece darbecilerin bildiri okuttuğu TRT’yi geri alan ve FETÖ ile mücadelede en çok öne çıkan isim oldu. Soylu yeni dönemde başta PKK olmak üzere terör örgütleriyle mücadele, istihbaratta yeniden yapılanma başta olmak üzere kritik süreçleri yönetecek. 
 
AKAR, FİDAN YERİNDE, ALA GİTTİ!
 
15 Temmuz gecesi, darbeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber vermemekle itham edilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan, darbecilerce derdest edilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara, Deniz ve Hava Komutanları TSK’nın üçte birinin değişiminde görevde kalırken, 15 Temmuz’da adeta destan yazan Emniyet’in bağlı olduğu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa etmesi son derece sürpriz karşılanıyor. Başkent kulislerindeki soru şu: O gece TSK’nın darbeye karşı kesimini ve Emniyet’i başarılı bir şekilde kim yönetti? Bir diğer ironi ise, sözde bağlılarını uçurumun kenarına getiren FETÖ’nün hemşerilerini de koltuğundan etmesi!

Millî Gazete 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.