DGS sınav sonuçları açıklandı mı?

DGS sınav sonuçları açıklandı mı?
Dikey Geçiş sınav sonuçları açıklandı mı merak konusu. 2016 DGS sınav sonuçları için tarih belirlendi mi? Binlerce kişi nefesini tuttu ve DGS sınav sonuçlarını bekliyor. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler...

01 Eylül perşembe günü itibariyle Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları henüz açıklanmadı. Üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sorulmaya başlandı. DGS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz öğrenebilirsiniz. 

DGS SINAV SONUCUNU ÖĞRENME EKRANI -TIKLA 

DİKEY GEÇİŞ SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminde açıklanacak DGS sınav sonuçlarını TC kimlik numaranızı ve aday işlemi şifrenizi girerek kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

DGS ​Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 21 Ağustos Pazar günü saat 9.30'da gerçekleşti.
Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın sonuçların bu hafta içi açıklanması bekleniyor. DGS sınav sonucu açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebilirsiniz.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitenin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı gibi olmaktadır. Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

DGS PUAN HESAPLANMASI NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A'da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.