Hamsi ve İstavritin ilk gün fiyatı

Hamsi ve İstavritin ilk gün fiyatı
1 Eylül itibariyle av sezonun sona ermesinin ardından ilk mahsul tezgaha geldi. Gözler hamsinin ve istavritin ilk gün fiyatındaydı.

1 Eylül itibariyle av sezonun sona ermesinin ardından ilk mahsul tezgaha geldi. Hamsinin ilk gün fiyatı 15 lira.

1 Eylül'ün gelmesiyle 'Vira Bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar umduğunu bulamadı. Edirne'de hamsinin tezgahtaki fiyatı 15 lira olarak görüldü. Balıkçılar genel olarak ise av sezonundan umutlu. Dün özellikle küçük çaplı tekneler kuvvetli rüzgar nedeniyle açılamamıştı. Fiyatlarda bunun da etkisinin olabileceği belirtiliyor.

BALIK AZ, FİYATLAR YÜKSEK

İlk av gününü değerlendiren balıkçı Hamza Köksal, yaklaşık 6 aydır tüm balıkçıların av yasağının kalkmasını beklediğini belirtti. Birçok bölgede "Vira Bismillah" diyerek gırgır tekneleriyle denize açılan balıkçıların eli boş döndüğünü anlatan Köksal, balığın az olması nedeniyle fiyatların da yükseldiğini vurguladı.

KÖTÜ HAVA ŞARTLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İlk gün balıkçıların az sayıda hamsi, istavrit ve palamut avlayabildiklerini aktaran Köksal, "Aylardır tüm balıkçılar bu günü bekliyordu. Yasağın kalkmasıyla denize açıldılar. Fakat çoğu umduğunu bulamadı. Kötü hava şartları nedeniyle az sayıda balıkla limana döndüler. Bu nedenle ilk gün balık fiyatları çok yüksek oldu. ilerleyen günlerde balığın bollaşmasıyla fiyatlarında düşmesini bekliyoruz." dedi.

HAMSİ VE İSTAVRİTİN KİLOSU 15 LİRA

İlk gün hamsi ve istavritin kilosunu 15 liradan satışa sunduklarını ifade eden Köksal, balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle satışların durgun olduğunu sözlerine ekledi.

MARMARA'DA BALIKÇILARA FIRTINA SÜRPRİZİ

1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda balıkçı, özellikle daha küçük teknesi olanlar av için açılamadı. Küçük çaplı pek çok balıkçı teknesi şiddetli rüzgar nedeniyle açılamazken Marmara Denizi'nde bulunan balıkçılar bu durumundan olumsuz etkilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.