LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?
LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. Kısa bir süre sonra açıklanacak olan LYS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sitesinden duyurulacak. İşte LYS ek yerleştirme hakkında detaylar...

ÖSYM LYS ek yerleştirme sonuçlarını ne zaman yayınlayacak merak konusu. Kısa bir süre sonra açıklanması beklenen LYS ek yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasında yayınlanacak. Öğrenciler sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ile sorgulayabilecekler.

EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI 26-30 AĞUSTOS'TA YAPILDI

2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2016-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yaptılar.

2016-ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.

2016-ÖSYS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.