Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün?

Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün?
Kurban bayramı ne zaman merak konusu. 2016 kurban bayramı tatili kaç gün olacak vatandaşlar merak ediyor. Konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. İşte kurban bayramı ile ilgili detaylar...

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik merakla beklenen haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını söyledi. Ramazan Bayramı'nda tatilin uzatıldığını ve iç turizmin geliştiğini belirten Yıldırım, “Dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı'nda da olacak. Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız" diye konuştu.

Kurban Bayramı 2016 yılında Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar Arife gününün ardından, 12 Eylül Pazartesi günü Kurban Bayramı başlayacak. Dört gün sürecek bayram perşembe günü sona erecek. Cuma günü de tatil kapsamına alınacak ve bu bağlamda 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili 10 Eylül'de başlayıp 18 Eylül'e kadar devam edecek.

İLK ÖDEME 9 EYLÜL'DE

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kamu işçilerine verilecek bir maaş tutarındaki ikramiyenin ilk yarısı 9 Eylül'de ödenecek.

İKİNCİ ÖDEME 26 ARALIK'TA

İkramiyeninin ikinci yarısının ödemesi ise 26 Aralık tarihinde yapılacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Hem dini boyutundan ötürü, hem de tatil olması dolayısı ile Kurban Bayramı büyük bir heyecanla bekleniyor. Vatandaşlar bu süreçte, "Kurban Bayramı ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. 11 Eylül günü bayram arifesi. Ardından 12 Eylül ise Kurban Bayramı'nın ilk günü olacak. Bayram, 12, 13, 14 ve 15 Eylül tarihlerinde idrak edilecek.

11 Eylül 2016 - Kurban Bayramı arefesi
12 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 1. günü
13 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 2. günü
14 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 3. günü
15 Eylül 2016 - Kurban Bayramı 4. günü

MEMURLAR İÇİN KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU!

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak.

Gelecek hafta sonu bayram tatili başlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bayram tatili süresince alınacak güvenlik tedbirlerini açıkladı. Halka açık yerlerde hırsızlık vakalarına karşı ekipler artırılacak. Hava, kara ve deniz ulaşım yoğunluğunun olduğu yerlerdeki ekipler takviye edilecek. Hırsızlık vakalarının önüne geçmek için de önlemler üst seviyede tutulacak.

Kurbanlık satış yerlerine sıkı denetim

Kurbanlık hayvan satışlarının ve sevkiyatlarının yapıldığı yerlerde ekiplerin kontrol yapacağı vurgulanan yazıda, ayrıca dikkat edilecek hususlar şöyle sıralandı:

"Özellikle hayvan hırsızlıklarına yönelik tedbirlerin alınması, kurbanlık hayvanların kontrolden çıkarak trafikte görülmesi halinde derhal zabıtaya haber verilmesi ve ilgili kurumlarla koordineli hareket edilmesi, vatandaşlarımızın bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve iş yerlerinin uzun süre kapalı olacağından, evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarının artabileceği değerlendirilerek önleyici tedbirlerin
artırılması. Mezarlıklar bayram öncesi ve süresince yoğun olarak ziyaret edileceğinden gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, Toplum Destekli Polislik hizmetleri kapsamında, bayram süresince alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili toplumun bilgilendirilerek, desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.