Türkiye dev koridor için imzayı attı

Türkiye dev koridor için imzayı attı
Bakan Arslan, Pekin’den Londra’ya ulaşım hattı oluşturmak için Türkmenistan ve Azerbaycan'la bildiri imzaladı.

Türkiye, Çin'den İngiltere'ye uzanan bir ulaşım hattı için, güzergah üzerindeki Azeyrbaycan ve Türkmenistan'la anlaşma imzaladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a yaptığı ziyarete ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Arslan, görüşmede iki ülkenin coğrafi konumu itibarıyla ulaştırma alanındaki işbirliği alanlarının değerlendirdiğini belirtti. Arslan, "Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, iki ülke arasında ulaştırma sektöründeki verimli işbirliğinin küresel anlamda büyük önem arz ettiğini, doğu-batı ve kuzey-güney yönünde ulaştırma koridorlarının kurulması için bütün imkanlara sahip olduklarını söyledi." diye konuştu.

PEKİN'DEN LONDRA'YA ULAŞIM KORİDORU

Arslan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Satlik Satlikov ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile ikili görüşmeler yaptığını söyledi.

Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım koridoru oluşturma hedefine ulaşmak için ilk kez düzenlenen toplantıya katıldığını anlatan Arslan, Türkmenistan Oto Taşımacılığı Bakanı Maksat Aydogduyev ve Azerbaycan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Arif Askerov ile Üçlü Ulaştırma Bakanları 1. Toplantısı'nda Aşkabat Bildirisi'ni imzaladıklarını bildirdi.

TÜRKİYE'DEKİ YENİ PROJELERİN KATKISI

Bölgedeki ulaştırma koridorlarının işbirliği içinde geliştirilmesi ve Hazar geçişlerinin kolaylaştırılması yönünde mutabakata varıldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Pekin’den Londra’ya kadar uzanan ulaşım koridorunun önemi düşünüldüğünde, Türkiye’ye yapılan ulaşım yatırımlarının ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Marmaray ve üzerinde demiryolu hattı bulunan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yapımı devam eden 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis- Kars Demir İpek Yolu hattı planlanırken ulusal ulaşım planıyla birlikte uluslararası ulaştırma hedefleriyle bütünleştirmeyi hedefledik. Türkmenistan’da imzaladığımız Aşkabat Bildirisi ile bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.