Türkiye Hırvatistan milli maçı skor kaç kaç bitti?

Türkiye Hırvatistan milli maçı skor kaç kaç bitti?
Türkiye Hırvatistan maçı için nefesler tututuldu. Taraftarlar bu maça kilitlendi. Peki Türkiye Hırvatistan maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Bu zorlu mücadelede türkiye hırvatistan maçı skor ne olacak merak konusu. İşte maç detayları...

Hırvatistan Türkiye maçı ile Dünya Kupası Elemleri'nde milli takım önemli bir karşılaşmaya çıkıyor. Hırvatistan Türkiye maçı öncesinde iki takımın teknik adamları da basın açıklamasında bulundu. Hırvatistan Türkiye maçı ile bu akşam heyecan dorukta olacak. Futbol sevenler karşılamanın hangi kanaldan saat kaçta canlı yayınlanacağını merak ediyorlardı O soru cevap buldu. Peki Hırvatistan Türkiye maçı bu akşam hangi kanaldan saat kaçta canlı yayınlanacak?

Türkiye 1-1 Hırvatistan

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile bu akşam Zagreb’de oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ilk maçında 542. kez sahaya çıkacak. Milliler, 93 yıllık tarihinde yaptığı 541 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 213 kez rakiplerine yenildi Ay-Yıldızlı ekip Hırvatistan ile 8. kez karşı karşıya gelecek. Hırvatistan Türkiye maçı ile birlikte,Türkiye, 5’i resmi, 2’si özel geride kalan 7 maçtan 3’ünü kaybederken, 4’ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi. Dördü tarafsız sahada, ikisi Zagreb, biri İstanbul’daki müsabakalarda Hırvatistan 9, Türkiye 4 gol buldu. Türkiye, rakibiyle yaptığı 5 resmi maçın 4’ünde gol yollarında suskun kalırken, sadece birinde kalesini gole kapatabildi.

A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yarın Hırvatistan ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. 
Karşılaşmanın oynanacağı Maksimir Stadı'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 top kapma çalışması yaptı.  İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan antrenmanda, Fatih Terim, teknik heyet ve basın mensupları hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rusya’da 2018 yılında düzenlenecek 21. FIFA Dünya Kupası Finalleri’nin heyecanı grup eleme maçlarıyla başlıyor. A Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde daha önce en büyük futbol organizasyonunda sadece 2 kez yer alabilirken 2002’de Güney Kore ve Japonya’nın düzenlediği finallerde 3. olarak tarihi bir başarıya imza attı. Ay-Yıldızlı ekip 3. kez bu büyük organizasyonda yer almak için ter dökecek. Milli takımın Dünya Kupası yolculuğu, yarın deplasmanda Hırvatistan ile yapacağı gruptaki ilk maçla başlayacak. Türk Milli Futbol Takımı, 93 yıllık tarihinde Dünya Kupası finallerine sadece 2 kez katılabildi.

1930’dan 2018’e kadar gidecek olan süreçte milliler 1950’deki finallere "masraflı olacak" gerekçesiyle katılmayan Türkiye, 1954’de ise Franco adlı İtalyan çocuğun çektiği kura sonucu finallere gitti. 2002’de Güney Kore ve Japonya’nın düzenlediği finallerde 3. olarak tarihi bir başarıya imza atan ay-yıldızlı ekip, Almanya 2006’ya play-off maçlarında İsviçre’ye gol averajıyla geçilerek katılamadı. Milliler, 2010’da Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, 2014’te de Brezilya’da organize edilen finallerde ise, eleme grubunda başarılı olamayarak yer alamadı.

HIRVATİSTAN TÜRKİYE MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Hırvatistan Türkiye maçı bu akşam saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TV 8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

A MİLLİ TAKIMIN ADAY KADROSU
A Milli Takım'ın Hırvatistan maçı aday kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Medipol Başakşehir)

Defans: Ahmet Oğuz, Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Kaan Ayhan (Schalke 04), Serdar Aziz (Galatasaray)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor, Nuri Şahin (Borussia Dartmund), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Tolga Ciğerci (Galatasaray), Olcay Şahan (Beşiktaş), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Gökhan Töre (West Ham United)

Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Twente), Yunus Mallı (Mainz 05)

ARDA NEDEN YOK?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Hırvat gazetecilerin ilk sorusu Arda Turan'ın neden kadroda olmadığıydı. Terim, bu soruya "Tercihim buydu" yanıtını verirken, "Sahada çok iyi mücadele edeceğimize herkes emin olabilir" dedi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e basın toplantısında ilk soru Arda'nın neden kadroda olmadığıydı. Terim bu soruyu, "Benim kadro tercihim bu sefer buydu." sözleriyle yanıtlamayı tercih etti.

Hırvatistan'la 2 ay gibi bir süreden daha kısa süre sonra tekrar oynayacaklarını vurgulayan Terim, "Avrupa Şampiyonası'nın ardından tekrar Hırvatistan'la karşılaşacağız. Dışarıda, deplasmanda oynuyoruz. Seyircisiz olması tabii ki; bir nebzede olsa önemli. Ama Hırvatistan takımını bir daha bir daha anlatmaya gerek yok. Gönül isterdi ki ;mümkünse hafif bir takımla başlayalım. Ama Hırvatistan'la başlıyoruz" dedi.

ENES ÜNAL SAKATLANDI VE KADRODAN ÇIKARILDI

Milli takım antrenmanının basına kapalı bölümünde sakatlık yaşayan Enes Ünal, kadrodan çıkarıldı. Türkiye Futbol Federasyonundan antrenmanla ilgili yapılan açıklamada, çalışmanın sonlarına doğru kasığından yaşamış olduğu eski sakatlığı nükseden Enes Ünal'ın, idmana devam edemediği belirtildi. 
İlk tetkik ve muayenesi sahada yapılan futbolcunun durumunun Hırvatistan karşılaşmasında oynamasına engel teşkil edecek ciddiyette olduğu vurgulanarak, "Bu gelişme üzerine sağlık ekibinin önerisi ve teknik heyetin kararı doğrultusunda Enes, aday kadrodan çıkarıldı." denildi. 
Hırvatistan ile Türkiye arasındaki mücadele başkent Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda oynanacak. Hırvatistan'ın cezası nedeniyle seyircisiz olacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadeleyi Polonya Futbol Federasyonundan hakem Szymon Marciniak yönetecek.

TÜRKİYE'NİN HIRVATİSTAN MAÇINDA MİLLİ TAKIMIN MUHTEMEL 11'İ
Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Çağlar Söğüncü, Serdar Aziz, İsmail Köybaşı, Emre Mor, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Tolga Ciğerci, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.