TEOG 3. Nakil sonuçları açıklandı!

TEOG 3. Nakil sonuçları açıklandı!
Merakla beklenen TEOG nakil sonuçları açıklandı. Öğrenciler TEOG nakil sonuçlarını MEB üzerinden e okuldan öğrenebilecek. E okul TEOG nakil sonuçları için tıklayınız...

TEOG 3. nakil sonuçları haberimizde. MEB takviminde yer aldığı gibi başvuruları 2 Eylül'de biten TEOG nakil başvurularının sonuçları erişime açıldı. Adaylar bilgileriyle birlikte sonuçlara ulaşabilecekler. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden rahatlıkla TEOG 3. nakil başvuru sonuçlarınızı öğrenebileceksiniz.

TEOG nakil başvuru sonuçları

TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİ NE OLACAK?

Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül'e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8'inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.

9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarbelirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacaktır.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada, TEOG yerleştirme sonuçlarının bir gün erken açıklanacağını duyurmuştu.

Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edildi.

Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.