İşte Arapların Türkiye'deki yeni gözdesi

İşte Arapların Türkiye'deki yeni gözdesi
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Arap Turizm Örgütü Başkanı Al- Fehaid, yatırımcı Hüssan Alnaami ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabul sırasında, Arap Turizm Örgütü yöneticileri ve büyük yatırımcıların ziyaretlerinin önemine vurgu yapan Vali Yavuz, "Suudi arabistan turizm yöneticileri ve yatırımcılarını ilimizde ağırlamaktan mutluluk duydum. Arap dünyasıyla muhteşem bir gönül bağımız var. Misafirlerimizin bölgemizi, ilimizi yoğun bir şekilde ziyaret etmeleri bizleri mutlu ediyor. Arap yatırımcılar da, ilimizde önemli yatırımlar planlıyor. Arap sermaye sahibi işadamları ile işbirliğine açığız. Gelecekte bu iş birliğinin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum" dedi.

Turizme yönelik çalışmalara da değinen Vali Yücel Yavuz, "Trabzon yaz ve kış mevsimlerinde de bir cazibe merkezi konumundadır. Misafirlerimizin daha mutlu olmaları için alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda bilinen turizm merkezlerine alternatif alanlar oluşturma çalışmalarımız mevcut. Bu çalışmalarda ilimizi en çok ziyaret eden Arap turistlerin görüşlerine ve taleplerine de dikkat ediyoruz" şeklinde konuştu.

vddpv_1473139416_5389.jpg

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Al-Fehaid de, son yıllarda Arap dünyasında Doğu Karadeniz’e ve özellikle de Trabzon’a olan ilginin nedenini, kentte bulunduğu süre içerisinde daha iyi algıladığını belirterek kente ve özellikle Uzungöl’e hayran kaldığını söyledi. 22 Arap ülkesini kapsayan Arap Turizm Örgütü’nün başkanlığını yürüten Dr. Al Fehaid, 20 Arap işadamının bir araya gelerek Trabzon’a büyük bir yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

d_5586.jpg

Dr. Al Fehaid, Vali Yavuz’un makamında gerçekleştirilen görüşmede, kardeş şehir protokolü, Türk-Arap Turizm Zirvesi yapılması, Trabzon’a temsilcilik açılması, Türk-Arap ortak çalışma grubunun oluşturulması ve Trabzon’a yatırım yapılması gibi düşünceleri olduğunu ifade etti ve bu düşünceleri hayat geçirmek istediklerini dile getirdi.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.