Servet Avcı neden gözaltına alındıkların açıkladı

Servet Avcı neden gözaltına alındıkların açıkladı
Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden Yeniçağ yazarı Servet Avcı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Avcı, bir ihbar mektubu üzerine gözaltına alındıklarını açıkladı.

Dün sabah saatlerinde FETÖ’ye yönelik operasyonlar kapsamında aralarında Yeniçağ gazetesi yazarları Servet Avcı, Adnan İslamoğulları, Yavuz Selim Demirağ, Kürşat Zorlu ile yine ülkücü kimlikleri ile bilinen Rubil Gökdemir, Turan Yaldır ile Alper Aksoy gibi isimler gözaltına alınmıştı.

Bu isimlerden bazıları emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.  Serbest kalan isimlerden Servet Avcı, bir ihbar mektubu üzerine gözaltına alındıklarını Emniyet’te öğrendiklerini söyledi.

Servet Avcı şu açıklamayı yaptı:

"Sabah kapımız çaldı. Gelen polisti. Tabii ki hangi amaçla geldiklerini tahmin etmekte zorlanmadık. Önce evimizi aradılar sonra neyle suçlandığımızı söylediler. Suçlamanın FETÖ adına MHP’ye sızma girişimi olduğunu öğrendik. 3 sayfalık bir ihbar mektubu üzerine bu işlem başlatıldı. Listede 21 kişi vardı. Bunların 15'ini tanıyordum ama tanımadığım isimler de vardı. Emniyette herhangi bir kötü muamele görmedik. Bahsedilen o ihbar mektubu bize okunmadı sadece başlıkları söylendi. Önce özgeçmişimizi sordular. Bunun aslında FETÖ’nün 2. dalgası olduğunu, toplumdaki diğer kesimlere de bu soruşturmayı yayarak olayın sulandıracağını, en büyük darbeyi asıl FETÖ soruşturmasına vereceğini söyledik. Bizim hayatımızda FETÖ’ya dair en ufak bir iz, en ufak bir ima olmadığı için içimiz rahattı ama bu kadar kısa sürede çıkacağımızı düşünmüyorduk.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.