Adil Kullanım Kotası değişebilir

Adil Kullanım Kotası değişebilir
BTK, Adil Kullanım Kotası'nın alt limitinin 3 Mbps'den 5 Mbps'e çıkabileceğini açıkladı.

Adil Kullanım Kotası'nın düzenlenmesi ile ilgili BTK Başkanı Ömer Faruk Sayan, önemli açıklamalar yaptı. Tüketicilerin taleplerini dikkate aldıklarını açıklayan Sayan, düzenleme çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı.

İnternet kullanıcılarının en büyük sorunları arasında Adil Kullanım Kotası yer alıyor ve limitsiz internet paketi satın aldığınızda bile bir kullanım sınırı oluyor. Örneğin aylık 50 GB'ın üzerinde veri kullandığınızda, 25 Mbps olan internet hızınız 3 Mbps'e düşüyor ve yeni dönem gelene kadar bu hızda devam etmeniz gerekiyor.

İşte bu nedenle milyonlarca insanın beklediği düzenlemeye ilişkin, BTK Başkanı Dr. Ömer Faruk Sayan'dan önemli bir açıklama geldi. Sayan, tüketicilerin taleplerini dikkate aldıklarını ve bu noktada çalışmaların sona ermek üzere olduğunun müjdesini verdi.

Bu gelişme, 3 Mbps olan alt sınırın 5 Mbps'e çıkarılması olarak yorumlanıyor. Fakat net bir şey söylemek için henüz erken. Adil Kullanım Kotası'nın bir nebze olsun düzeltilmesi için bir sürede daha beklememiz gerekiyor.

AKK: Şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Adil kullanım kotası kısaca ‘kotasız’ denen bağlantıların kotasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.