Çeyrek Altın fiyatları ne kadar oldu? 09 Eylül 2016

Çeyrek Altın fiyatları ne kadar oldu? 09 Eylül 2016
Çeyrek altın fiyatlarında son durum nedir? Yatırımcılar altın fiyatlatı ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte altın fiyatları ve çeyrek altında son durum...

Altın fiyatları ile ilgili son rakamlar geldi. Değerli madenler arasında ilk sırada yer alan Altın değer kazanmaya devam ediyor. Fed'in faiz arttırım ihtimalinin azalması ile altın fiyatları son 3 haftanın en yüksek seviyesinden işlem görmesine neden oldu. Peki Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İstanbul Kapalı Çarşı da altın fiyatları kaç liradan alınıp kaç liradan satılıyor. İşte 8 Eylül Perşembe itibariyle altın fiyatları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde...

ALTIN FİYATLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Kapalıçarşı'da 126,80 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 127 liradan, 835 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 850 liradan, 115,80 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 119,80 liradan, 818 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 833 liradan, 406 liradan alınan Yarım Ziynet 416 liradan, 203 liradan alınan Çeyrek Ziynet 208 liradan satıldı.

Altın 3 haftanın zirvesinde

Altın, Fed faiz artırımı ihtimalinin azalması ardından üç haftanın zirvesinde tutundu.

Altın, zayıf gelen ABD istihdam verisinin Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri azaltmasıyla birlikte, üç haftanın zirvesine yakın seviyelerde tutundu.

Spot piyasada işlem gören altın, Bloomberg verilerine göre Singapur satiyle 11:04'te onz başına 1,346.53 dolar seviyesinden işlem gördü. Değerli metal Çarşamba günü 19 Ağustos'tan bu yanaen yüksek gün içi seviye olan 1,352.74 doları gördü.

Fed'in faiz artırımlarından tereddüt etmesi ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının etkisiyle güvenli varlıklara olan talebin artması, değerli metalin dört yıldan bu yana ilk kez yıllık kazancına yönelmesinde etkili oldu.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, “Gözler bu akşam açıklanacak işsizlik başvuruları verisinde olacak. Verinin 265,000'in üzerinde gelmesi durumunda bu, Fed için Eylül ayında faizleri değiştirmemesine yönelik çağrıyı güçlendirecektir. Eylül ve Aralık aylarında gidilebilecek faiz artırımlarından geri durulması beklentisi altını yukarı taşımalı” şeklinde görüş bildirdi.

ECB faiz oranlarını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

ECB, öte yandan bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi.

80 milyar euro seviyesinde açıklanan varlık alım programında da değişikliğe gidilmedi. Açıklamada, varlık alımlarının Mart 2017 sonuna kadar, gerekirse sonrasında da devam edeceği belirtildi.

ECB'nin açıklamasında, faiz oranının uzun bir süre cari seviyede veya daha düşük seviyede kalmaya devam etmesinin beklendiğine işaret edildi. Banka Yönetim Konseyi, faiz oranının enflasyon patikasında enflasyon hedef ile tutarlık şekilde sürdürülebilir bir düzelme görülene kadar düşük kalmasını bekliyor.

Bugün TSİ 15:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.