Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlayacak?

Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlayacak?
Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlayacak merak konusu. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan dizi Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonu için heyecan dorukta. Peki Diriliş Ertuğrul yeni sezon ne zaman başlıyor? İşte konuyla ilgili detaylar...

Yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği dizi Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonu ile ilgili birçok bilgi yayıldı. Yayılan bu bilgiler ise izleyicisini heyecanlandırdı. Reyting rekorları kıran dizi Diriliş Ertuğrul ne zaman başlıyor? Dizinin konusu ne? İşte ayrıntılar...

Diriliş Ertuğrul ile ilgili merak edilenler: 

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistan'lı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya Mayıs ayında başladı. Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kurulmuştur. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır.  
 
Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.
 

 
Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı.
 
Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.
 
 

Alınan karar ile dizinin 3.sezon çekimlerinin Nevşehir(Kapadokya)'de yapılması kararlaştırıldı.
 
Başrollerinde, Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, ve Hülya Darcan'ın yer aldığı dizi Diriliş Ertuğrul'un 3. yeni sezon tarihinin 30 Eylül olacağı düşünülüyor.
 

 
Dizinin 3. sezonunun başlıca Oyuncuları:
 
Engin Altan Düzyatan -Ertuğrul Gazi 1- Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın oğlu,Sungur Tekin ve Gündoğdu'nun kardeşi, Dündar'ın ağabeyi, Halime Sultan'ın eşidir. Osmanlı Devletinin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. Cesur, zeki, güçlü ve yetenekli bir alptir. Gündoğdu ile anlaşmazlığa düşerek kendisine inanlarla birlikte Bizans sınırına göç etmiştir.
 
Kaan Taşaner Gündoğdu 1-61 Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın oğlu Sungur Tekin, Ertuğrul ve Dündar'ın ağabeyi, Selcan Hatun'un eşidir. Bir ara Goncagül Hatun ile nikahlanmıştır fakat Goncagül Hatun'un gerçek yüzü ortaya çıkınca onunla evlenmemiştir.
 
Sezgin Erdemir Sungur Tekin 40-61 Süleyman Şah ve Hayme Ananın oğlu, Ertuğrul ve Dündarın ağabeyi, Gündoğdunun kardeşi. Kayılar onu yıllarca ölü sanmışlardır. Fakat Sungur Tekin Sultan Alaaddin tarafından Selçuklu casusu olarak Moğolların yanına yerleştirilmiştir, casusluk görevi bitince obasına dönmüştür. Ertuğrul'un obadan ayrılma kararı ile Gündoğdu'nun yanında durmuştur.
 
Esra Bilgiç Halime Hatun 1- Ertuğrul'un eşi, Selçuklu Şehzadesi Numan'ın kızı, Yiğit'in ablasıdır. Osman Bey'in annesidir.
 
Hakan Vanlı Kurdoğlu 1-23 Süleyman Şah'ın en yakın adamı ve kan kardeşidir. Tapınakçılarla işbirliğinden ve Kayı obasına yaptığı ihanetten dolayı idama mahkum edilir. Ertuğrul tarafından Kayı Obası'nın önünde Süleyman Şah'ın kılıcıyla idam edilmiştir.
 
Didem Balçın Selcan Hatun 1-61 Gündoğdu'nun eşi, Gökçe Hatun'un ablası, Süleyman Şah ve Hayme Ana'nın gelini, Ertuğrul, Sungur Tekin ve Dündar'ın yengesidir. İlk başlarda kötü bir karakteri canlandırırken daha sonra tövbe etmiştir. Obalar ikiye bölününce Gündoğdu ile beraber Ahlat'a gittiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.