Külünk: “15 Temmuz’un hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şehit etmekti”

Külünk: “15 Temmuz’un hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı şehit etmekti”
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "15 Temmuz'un Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti" dedi.

Canik Belediyesi, "15 Temmuz ve Sonrası" konulu konferans düzenledi. Konferansa AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "15 Temmuz'da sadece bir darbe girişimi olmadı. Ülkeyi, yönetimi ele geçirme harekatı oldu. Türk halkının basireti, Allah'ın yardımı ve güçlü bir liderin dik duruşu ile bu darbe girişiminden hep beraber kurtardık. Hangi ülkede silahlı kuvvetleri kendi vatandaşına ateş etmiş. Hangi ülkede elinde hiçbir silahı olmadan, uçağa, helikoptere ve tanka direnmiş. Bu tarih boyunca sadece Türk milletine nasip olmuştur" dedi.

"Hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şehit etmekti"

15 Temmuz'un hedefinin 1. Dünya savaşının bu coğrafyada devamı ve Türkiye'yi Balkanlaştırmak olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "1. Dünya savaşı bitmedi sadece ara verildi. 2. Dünya Savaşı bitti. Ara verilen 1. Dünya Savaşı önce 90'lı yılların hemen Berlin Duvarı'nın yıkılışının arkasından 1. Dünya Savaşı önce Balkanlarda devam etmeye başladı. Etnik milliyetçilik üzerinden egemenlik kavramının üzerinden Yugoslavya paramparça edildi. Balkanlar paramparça edildi. Balkanlar neredeyse 90'lı yılların sonuna kadar kana, gözyaşına, barut kokusuna ve parçalanmışa neredeyse mahkum edildi. Bu 1. Dünya Savaşı'nın birinci etabıydı. İkinci etabı ise Suriye ve Irak'taki gelişmelerdir. Suriye ve Irak'taki gelişmelerin ardından bizim coğrafyamızı, özellikle Türkiye'yi Balkanlaştırma operasyonun adı doğru'dan 15 Temmuz operasyonudur. 15 Temmuz'da bu coğrafyayı, Türkiye'yi iç savaşa, Türkiye'nin enerjisi içeride tüketilirken, Türkiye'nin güneyinden Suriye'nin kuzeyinde bir PKK, bir PYD koridoru Akdeniz'e çıkartarak bizi Ankara'nın çevresine sıkıştırıp, güneyimizde bir PKK, PYD koridoruyla Akdeniz'e çıkıp, bizi bir daha Orta Doğu'ya çıkamaz hale getirerek ardından da bu 1. Dünya Savaşı'nın devamı ikinci etabı Kafkasya'yı Balkanlaştırmaktı. 15 Temmuz'un doğrudan birinci hedefi Erdoğan'dı. 15 Temmuz'un sadece İstanbul ve Ankara'da dondurulmuş olmasının yani İstanbul ve Ankara'ya sıkıştırılmış olmasının sebebi doğrudan Erdoğan'ı şehit ederek ortadan kaldırmaktı. 15 Temmuz'un Türkiye'yi Balkanlaştırma hedeflerinin gerçekleştirilme şartı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı doğrudan ortadan kaldırmaktı. İkinci etabı da Putin'i tasfiye etmekti" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.