111 yaşındaki dede 110 torunuyla bayramlaştı

111 yaşındaki dede 110 torunuyla bayramlaştı
Muş'ta, 111 yaşındaki Zübeyir Bakır, 7 çocuğu ve 110 torunuyla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Muş'un merkeze bağlı Kepenek köyünde yaşayan Zübeyir Bakır, bu bayramda hem köy halkıyla hem de 7 çocuğu, 110 torunu ve 5 torununun torunuyla bir araya geldi.

Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın ikinci gününde çocuk ve torunlarına el öptürmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, bayramların birlik, barış, kardeşlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi. .

"110 TORUNUM, 5 DE TORUNUMUN TORUNU VAR"

13 yıl önce 76 yıl birlikte yaşadığı eşi Nazire Bakır'ın vefat ettiğini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

"Eşimle 76 yıl bir yastığa baş koyduk. Ancak eşim 90 yaşındayken vefat etti. Eşimin vefatından sonra çocuklarım ve torunlarımla yaşıyorum. 7 çocuğum, 110 torun ve 5 de torunumun torunu var. Günümü torunlarıma ayırıyorum. Çocuklarım ve torunlarım da bana iyi bakıyor. Eşimle 76 yıl birbirimizi hiç kırmadık, mutlu bir hayat yaşadık. Birbirimizi çok seviyorduk."

UZUN ÖMRÜNÜN SIRRINI DOĞAL BESİNLERE BAĞLIYOR

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hiç izin kullanmadan 4 yıl askerlik yaptığını anlatan Bakır, köyde çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmesini de zamanında tükettiği doğal besinlere bağladığını belirtti.

Eşlerin uzun süre birlikte yaşamasının en büyük sırrının karşılıklı anlayış ve saygı olduğunu vurgulayan Bakır, eşler arasında maddi ve manevi bazı sıkıntıların olabileceğini, ancak bunu ileri boyutlara taşımadan kendi aralarında çözmeleri gerektiğini dile getirdi. Bu arada Zübeyir Bakır'ın bazı çocuklarının birden fazla evlilik yaptığı ve torun sayısının bu nedenle fazla olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.