Dolar fiyatları ne kadar oldu?

Dolar fiyatları ne kadar oldu?
Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu merak konusu. Yatırımcılar merakla dolar kurunu aratıyor. 2016 dolar fiyatlarına dair detayları haberimizden takip edebilirsiniz. İşte dolar fiyatları...

Piyasaların tatilde olduğu günlerde hareketlenen ya da rekor tazeleyen dolar bu bayramı da pas geçmiyor. ABD Merkez Bankası`nın (Fed) bu ay faiz artırımına gidebileceği ihtimalinin tekrar gündeme gelmesiyle gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında erirken, dolar/TL de dün 3 sınırına dayandı.

Kur bugün 2.98 seviyesinden işlem görüyor. 

ŞAŞIRTMADI!

Geçen yıl 23 Nisan`da Merkez Bankası`nın kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından başlayan tırmanışına devam ederek rekor kıran dolar/TL, 19 Mayıs’ta da Yunanistan’ın kreditörlerle anlaşma yapamaması durumunda ülkedeki bankaların iflas edeceği söylentileriyle başlayan tırmanışına devam etmiş ve sert yükselmişti.

Dolar/TL Fed Başkanı Janet Yellen’ın geçen yıl Ramazan Bayramı’ndan hemen önce yaptığı açıklamalarla da yönünü yukarı çevirmiş ve tatilinin ilk gününü de pas geçmemişti.

Kur geçen yıl Kurban Bayramı`nda da tırmanışa geçerken, bu yıl Ramazan Bayramı`nda ise tacını altına devretmişti. Altın Ramazan Bayramında rekor tazelemişti.

NEDEN KAYNAKLANABİLİR?

Uzmanlar sadece Fed`in faiz artırım ihtimalinin güçlenmesinin yanı sıra bu durumun yurtiçi piyasaların kapalı olmasından dolayı otorite eksikliğinden kaynaklanabileceğine işaret ederken, kurdaki sert hareketlerin içeride piyasanın kapalı olması nedeniyle işlem hacminin düşük olmasından kaynaklanabileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.