E okul veli giriş nasıl yapılır?

E okul veli giriş nasıl yapılır?
Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı. Birçok kişi okullar ne zaman açılacak sorusunu aratırken e okul sistemine giriş yapmak istiyor. Peki, e okul veli giriş nasıl yapılır? İşte e okul ile ilgili detaylı bilgiler...

E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler öğrencilerine ait ders durumlarını öğrenebiliyorlar. E-okul sisteminden yararlanabilmek için sisteme giriş şifresine sahip olmanız gerekiyor. e-okul şifresini de okul yönetiminden temin etmeniz mümkündür.
E-okul sistemi ile okul yöneticileri ile veli ve öğrenciler arasında iletişim sağlanır. Kurulduğu ilk zamanlarda sadece öğrencilerin not öğrenmesi üzerine bilgiler barındıran e-okul sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından günümüz koşullarına göre geliştirilmiştir. Artık sisteme birçok işlev eklenmiş, veli ve öğrenciler için vazgeçilmez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, “ e-Okul,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.” e-okul tanımlaması bu şekildedir.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.” e-okul tanımlaması bu şekildedir.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ! 

Günümüzde genel olarak anne ve babanın aktif olarak iş hayatında bulunması, zamanlarının büyük bir kısmını yaşamlarını devam ettirebilmek adına işlerine ayırmaları normal bir durumdur.

Zamanlarının çoğunu işlerine ayıran ebeveynler istemeden de olsa çocuklarına olan ilgilerini azaltmaktadır. Bu durum öğrenci olan çocuklar için beraberinde birçok sıkıntı getirebilmekte… Okula giden çocuğun ders durumu, devamsızlık bilgileri ve çocuğun başarısı ile ilgili konuları ebeveynlerin bilmemesi çocuğun eğitim geleceği için büyük bir tehdit oluşturabilir. Zamanlarını işine ayıran ebeveynler çocukları için çalıştıklarını düşünmeleri gayet normal olarak karşılanabilmekte fakat eğitim durumundan haber olunmaması çocuk açısından gelecekte problemler yaratacak bir konu olabilir. Belirttiğimiz bu ve bunun gibi onlarca sorun göz önünde bulundurularak Milli Eğitim

Bakanlığı tarafından e-okul sistemi hayata geçirilmiştir. Sistemin hayata geçtiği ilk dönemlerde bahsettiğimiz problemlere büyük açıda çözümler sunulmuyordu. Ama geri dönüşlerin doğru değerlendirilmesi sonucu e-okul sisteminde birçok değişiklik ve yenilik yapıldı. E okul sistemi içerisine “ E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi” eklendi. Eklenilen bu sistem sayesinde ebeveynler, okul yöneticileri ile iletişim halinde olabilecekler. Ayrıca veli öğrencisinin not durumu, devamsızlık bilgisi, not bilgisi, öğrencinin sınav tarihlerini, verilmiş ise projesi ve teslim tarihi gibi önemli bilgilere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

E-okul veli bilgilendirme sisteminin en önemli özelliklerinden biri ise öğretmenler veya okul yöneticileri tarafından yapılan kişisel veya genel öğrencinin sınıfına yapılan duyuruları görüntüleyebilmesi. Görüntülenen bilgiler bunlarla da kalmıyor. Veli tarafından derse giren öğretmen, ders giriş çıkış saatleri dahi görüntülenebiliyor. Velilerin artık bu bilgilere ulaşmak için okullara gidip, öğretmen veya yöneticilerle görüşme zorunluluğu kalmadı. Gereken zamanlarda velilerin tabi ki de okulu ziyaret etmesi gerekir fakat günlük rutin kontrollerini ve öğrencinin genel durumunu öğrenmesi için e-okul sistemi devrim niteliğinde bir sistemdir. Veliler sisteme T.C kimlik numaralarını kullanarak e-okul sistemine kolay bir şekilde girebilmektedir. Sistemden sadece veliler değil öğrenciler de yararlanabilmekte.

Öğrenciler tabi ki de velilerinin görüntüleyebildikleri bilgi sayfalarına erişim sağlayamıyorlar. Öğrenci sadece devamsızlık bilgisi, not bilgisi ve proje teslim zamanları gibi kendisinin bilmesi gereken bilgilere ulaşabiliyor. Bu sayede öğrenci öğretmen ile veli arasında bir köprü olmaktan çıkıyor. E-okul sistemi sayesinde veliler öğretmen ve yöneticiler ile direkt olarak iletişim kurabiliyor. Öğrencilerin sisteme girişi ise okula kayıt sırasında verilen 11 haneli okul numarası ve oluşturulan şifre ile gerçekleştirilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.