En önemli estetik ameliyatları

En önemli estetik ameliyatları
Günümüzde estetik ameliyatların yaygınlaşması ile birlikte pek çok insanın estetik ameliyatlara bakış açısı da değişti.

Eskiden ön yargılı yaklaşımla için yaptırılan ya da yaptırılması düşünülen operasyonlar artık çoğu insan tarafından gönül rahatlığıyla yaptırılabiliyor. Özellikle ünlülerden duyulan ve sonradan pek çok insanın yaptırmaya başladığı liposuction yani yağ aldırma ameliyatları çoğu insanın vücudunda yer eden yağlardan kurtulmasına yardımcı olmuştur. Uygulanan bu ameliyat haricinde günümüzde insanların jinekomasti , liposuction, karın germe gibi sağlık ağırlıklı ameliyatlara olan güveni artmıştır. Genellikle estetik kaygı taşıyarak yaptırılan ameliyatların haricinde bu 3 ameliyat genellikle kişinin, sosyal, psikoloji ve fiziksel açıdan kendisini iyi hissetmesi için yapılmaktadır.

Jinekomasti, Liposuction, Karın Germe Neden Yapılır?

Özellikle bu 3 estetik ameliyatın kişiler üzerinde yapılmadığı zaman çok büyük etkileri oluşmaktadır. Jinekomasti normal olmayan erkek meme büyümesi olup, kadın memesi görünümüne sahip olan erkeklerin oldukça fazla rahatsızlık duyduğu bir durumdur. Bu sebeple olabilecek en erken yaşta yani ergenlik tamamlandıktan hemen sonra yapılması oldukça büyük önem arz etmektedir. Erken yaşta bu operasyonu gerçekleştiren erkeklerin kendilerini psikolojik açıdan daha iyi hissettikleri bilinmektedir. Bu yüzden operasyonun yaş aralığı oldukça önemlidir. Peki, jinekomasti, liposuction , karın germe konusunda doktorların bu denli ısrarcı olmalarında ki neden nedir?

Yukarda bahsedildiği gibi jinekomasti tamamen sağlık problemlerinden kurtulmak için yaptırılan bir operasyon olsa da genellikle fiziksel görünümün değişmesi ile doğru orantılıdır. Aynı şekilde liposuction operasyonu da vücutta ne sporla ne de diyetle atılamayan yağların alınması işlemidir. Yani aslında sağlıkla ilişkilidir ama operasyon sonrasında fiziksel değişiklik de söz konusu olmaktadır. Karın germe ameliyatlarında ise diğer ameliyatlardan farklı olarak genellikle kişinin dış görünümünden özellikle yaz aylarında deniz sezonunda yaşadığı problemlerden dolayı ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle karın germe ameliyatları da bu sebeple yapılmaktadır. İşte bu sebeple jinekomasti, liposuction, karın germe gibi ameliyatların öncelikle sağlık açısından, sonrasında ise kötü görünüme sahip olduğunu düşünen kişilerin fiziksel olarak iyi hissetmesi açısından yaptırılması oldukça büyük önem taşımaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.