Evde cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?

Evde cilt bakımı nasıl yapılmalıdır?
Güzellik salonlarına onlarca para vermek yerine siz de evde tamamen doğal malzemeler kullanarak kendi cildinizin bakımını yapabilirsiniz.

Evde yapacağınız Cilt bakımı sayesinde hem paranız kendi cebinizde kalacak hem de cildiniz için gerekli uygulamaları tamamen doğal yollar ile yapmış olacaksınız.

Cilt Temizliği

Cilt bakımı için öncelikle cildinizin temizlenmesi gerekir. Cildinizi nemli ve temiz tutmak için bol bol yıkamanız gerekiyor. Yüzünüzü yıkamak için yüz temizlemede kullanılan nemlendirici jelleri tercih edebilirsiniz. Eğer yüzünüzü temizlemek için sabunları tercih edecekseniz bu durumda doğal zeytinyağı içeren sabunları ya da nemlendirme özelliği olan sabunları tercih etmelisiniz. Ayrıca temizleme sütleri de yüz temizliği için oldukça etkilidir. Bu ürünleri kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Tonikleme

Yüzü temizledikten sonra hem gözeneklerin kirden arındırılması hem de Sivilce izleri oluşumunu engellemek için tonikleme oldukça önemlidir. Kimyasal katkı maddesi içermeyen gül suları tonik olarak kullanılabilmektedir. Gül suyunu tonik olarak kullanacağınız zaman bunu bir pamuk üzerine dökmelisiniz. Daha sonrasında bu pamuk ile yüzünüzü silin. 10 dakika bu şekilde bekledikten sonra yüzünüzü durulayabilirsiniz. Tonikleme işlemi için dilerseniz papatya suyunu da kullanabilirsiniz.

Nemlendirici Krem

Cilt temizliği kadar cildin nemlendirilmesi ve beslenmesi de oldukça önemli detaylardan bir tanesidir. Cildinizi nemlendirmek için cilt yapınıza uygun nemlendirici kremler kullanmanız gerekiyor. Eğer nemlendirici kremler cilt yapınıza uygun değilse bu istenmeyen etkiler oluşturabilir.

Cilt Maskeleri

Evde cilt bakımının en önemli kısmını cilt maskeleri oluşturmaktadır. Bu nedenle siz de son aşamada cildiniz için uygun cilt maskeleri kullanarak cildinizin bakımını tamamlamalısınız. Cilt maskesi tarifleri sayesinde cildinizin bakımını gerçekleştirebilirsiniz.

Avokado maskesi: Evde cilt maskesi yapımından en çok tercih edilen maskelerden bir tanesi avokado maskesidir. Bunun için avokadoyu güzel bir şekilde soyarak ezmelisiniz. Daha sonrasında içerisine 1 tatlı kaşığı kadar bal, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 adette yumurta ilave ederek iyice karıştırmalısınız. Hazırlamış olduğunuz karışımı ve yüz ve boyun bölgelerinize uygulayabilirsiniz. 20 – 30 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyebilirsiniz.

Yeşil kil maskesi: Cildiniz normalden çok daha yağlıysa bu durumda yeşil kil maskesini kullanabilirsiniz. Yeşil kil maskesini hazırlamak için 1 çay kaşığı yeşil toz halindeki kil içerisine 1 kaşık limon suyu dökerek karıştırın. Daha sonrasında bu karışım içerisine iki tane aspirini ezerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız bu maskeyi göz ve ağız çevresine sürerek 20 dakika kadar bekleyin ve daha sonra cildinizi temizleyin.

Vücut Yağları

Cilt bakımı için dikkat edilmesi gereken son nokta cilt yağlarıdır. Kullanacağınız vücut yağları sadece yüzünüz için değil aynı zamanda cildinizin tamamı içindir. Üstelik bu karışımları evde hazırlayabiliyorsunuz. 1 fincan shea yağı ile yarım fincan kadar Hindistan cevizi yağını eriterek soğumaya bırakın. Ayrıca bir demet kadar biberiyeyi bir su içerisinde kaynatın. Kaynatmış olduğunuz suyu bir kabın içerisine süzerek içerisine yarım fincan kadar badem yağı ile 5 gram lavanta yağını ve daha öncesinde hazırlamış olduğunuz yağları karıştırın. Duştan sonra bu karışımı vücudunuza sürerek cildinizin bakımını yapmış olacaksınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.