EBA kurs kayıt başvuruları Ve giriş bilgileri burada!

EBA kurs kayıt başvuruları Ve giriş bilgileri burada!
2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı. Peki EBA kurs kayıt başvuruları başladı mı? MEB EBA giriş portalı üzerinden öğrencilerin kurs hizmetinden yararlanmalarını sağlıyor. İşte EBA ile ilgili detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs EBA giriş portalı üzerinden öğrencilerin kurs hizmetlerinden yararlanması sağlanıyor. MEB EBA kurs EBA giriş portal kurs hizmeti başvuruları eylül ayında yapılacak. İlköğretim öğrencileri, ortaöğretim öğrencileri ve mezunları MEB EBA kurs EBA giriş portalı hizmetlerine başvuruda bulunabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlar Kurulu kararınca kapatılan dershanelerden dolayı doğan boşluğun önüne geçebilmek ve yerini doldurarak, öğrencilerin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile Eğitim Bilişim Ağı’nı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde hizmete açılan EBA kurs portalı ile birlikte öğrenciler, artık okul dışında da destek kurslarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil olanaklar çerçevesinde nerede olursa olsun internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmek, yaşamın her alanında internet çözüm ve fırsatlarından yararlanılabilmesine imkan veriyor. Bu çerçevede elektronik ortam üzerinde hizmete açılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile de internet teknolojisinin sunduğu fırsatlardan ve avantajlardan eğitim alanında da önemli düzeyde yararlanılabilmesi 

Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türk eğitim sistemi içerisinde modernizasyon çalışmaları dahilinde hizmete açılan dijital hizmet uygulamaları ile daha interaktif ve daha modern hizmet uygulamalarının sunulması sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital hizmet uygulamaları ile birlikte öğrenciler son derece pratik ve kolay bir şekilde online hizmetlerden yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması üzerinde öğrencilerin okul dışında da eğitim takviyesi alabilmesi sağlanıyor.

Özellikle de öğrencilerin dershanelerin kapanması ile birlikte bu konuda karşı karşıya kaldıkları mağduriyetlerin engellenebilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan EBA kurs portalı üzerinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere yönelik olarak hizmet veren çok önemli bir hizmet uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan online eğitim kurs portalı uygulaması olan EBA kurs portalı üzerinden ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri okul dışında ders uygulamalarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı uygulaması üzerinde akademik personeller tarafından hazırlanan, öğretmenler tarafından hazırlanan ve eğitime gönül vermiş olan firmalar tarafından hazırlanan kurs uygulamaları yer alıyor.

Öğrenciler okulda gördükleri dersleri ve konuları farklı anlatım tarzları ile okul dışı kurs programlarında yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyılında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen ve yeni hizmete sunulan bir uygulama olmasına karşın internet ortamı üzerinde yer alan EBA giriş ekranından kullanılabilen Eğitim Bilişim Ağı 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 10 milyon ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi tarafından kullanıldı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı eğitim takvimi programlamasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı kurs hizmetleri başvuru tarihleri 22-27 eylül olarak belirlendi.

Bu tarihler içerisinde başvuruda bulunmayan öğrenci ve mezunlar, Eğitim Bilişim Ağı’nın 3 dönem halinde 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde uygulayacağı kurs programlarından yararlanamayacak. EBA kurs portalı üzerinde ilköğretim 5,6 ve 7.sınıflar ile lise düzeyi 9,10 ve 11.sınıflar tarafından haftalık 12 saatte 5 farklı dersten kurs hizmeti alabiliyor. İlköğretim 8.sınıf ve lise düzeyi 12.sınıf öğrencileri tarafından haftalık 15 saatte 6 farklı dersten kurs hizmeti alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.