HDP’nin kayyum oyunu tutmadı

HDP’nin kayyum oyunu tutmadı
Bakanlar Kurulu kayyum atamalarını değerlendirdi: HDP’nin oyunu tutmadı, halk kayyumdan memnun.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun en önemligündem maddesi kayyum atanan belediyeler oldu. 28 belediyeye kayyum atanmasından sonraki sürecin masaya yatırıldığı toplantıda "Halk kayyumlardan memnun. PKK ve HDP'nin halkı sokağa dökme oyunu tutmadı" değerlendirmesi yapıldı. Hükümet de, halkın memnuniyeti için tam bir hizmet seferberliği başlatacak. Kayyum atanan şehirler tertemiz olacak, alt yapı sorunları çözülecek, gecekondular rehabilite edilecek. Kayyum atanmasının arkasından bölge halkının tepkileri değerlendirildi şu tespit yapıldı:

HALK KAYYUMDAN MEMNUN

Halkın belediyelerin kayyuma devredilmesinden dolayı bir şikâyeti yok.

HDP'nin halkın sokaklara çıkarak kayyumlara tepki göstermesi yönündeki çağrıları sonuçsuz kaldı.

Bölgede sürdürülen terörle mücadeleye çok büyük destek var. Çünkü vatandaş sıkıntısının ve mağduriyetinin asıl sorumlusunun terör örgütü PKK olduğuna artık kanaat getiriyor.

Çözüm sürecinin nimetlerini gördü, bunu bozan tarafın PKK olduğuna ilişkin kanaat oluştu.

Diğer taraftan PKK ve HDP'nin Kobani'de olduğu yanlış bir algı yaratmasının önüne geçilmesi için Kürt kökenli vatandaşların sınırın öte yanındaki yakınlarıyla irtibat kurması sağlanacak. Bu kapsamda sınır geçişlerinin kolaylaştırılması gibi adımlar atılması planlanıyor.

kayyum_atamasi_sonrasi_dikkat_ceken_goruntu_1473600949_3741.jpg

ŞİMDİ HEDEF MEMNUNİYET

Toplantıda, "Şimdi bizim yapmamız gereken kayyum atamalarını memnuniyete çevirmek" denildi ve atılacak adımlar belirlendi. Bu kapsamda öncelikli olarak kayyum atanan belediyeler belediyecilik hizmetlerini düzenli şekilde yerine getirecek. Böylece halka "Devletin yanlarında olduğu ve bölge halkının hayatını kolaylaştırmak istediği güçlü şekilde" hissettirilecek.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.