Kadir Topbaş'a FETÖ şoku

Kadir Topbaş'a FETÖ şoku
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde neler oluyor?İBB meclis üyesi Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman, İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte Topbaş hakkındaki o suçlamalar..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman, İBB Başkanı Kadir Topbaş hakkında, “FETÖ Terör örgütüne yardim ve yataklık"," Kamu imkanlarını ve gücünü kullanarak şu an FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olan kişi ya da kurum yöneticilerine menfaat sağlamak", "Görevi kötüye kullanmak", "İmar Kirliliğine neden olmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu suç duyurusunu işleme koydu. 

'PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLMESEYDİ, FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ BU GÜCE KAVUŞAMAYACAKTI'

“Uygun bulunmayan, olumsuz görüş verilen plan değişiklikleri İBB Meclisi’nde kabul edilmeseydi, FETÖ terör örgütü bu ekonomik güce kavuşamayacak, örgüte insan devşiremeyecekti" denilen suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "El konulan mal varlıklarına bakıldığında, şirket genel merkezleri dahil tamamı İBB parsel bazında ya da bölge planlarında özel plan değişikliğine uğramıştır. Örgüt varlığını, plan değişikliklerinden elde ettiği yeni lejantlar sayesinde kurduğu Eğitim, Sağlık, Yurt ve Özel Sosyal kültürel tesis alanlarından sağlamıştır."

bbwrkig.jpg

TOPBAŞ’IN DAMADININ PROJELERİ DE ÖRNEK GÖSTERİLDİ

FETÖ terör örgütü soruşturması çerçevesinde el konulan Üsküdar, Silivri, Bahçelievler’de bulunan bazı okullar ile Süleyman Şah Üniversitesi’nin örnek olarak gösterildiği suç duyurusunda, Kadir Topbaş’ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Aydınlı Grup’a ait projelerden de söz edildi. Suç duyurunda FETÖ terör örgütüne yardım etmek, para aktarmak suçlarından tutuklanan inşaat müteahhitleri ve firmalara ait projeler de yer aldı. Konuyla ilgili basında yer alan haberler, İBB Meclis tutanakları, tapu kayıtları delil olarak sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum