İçişleri Bakanı Soylu:Bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz

İçişleri Bakanı Soylu:Bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlarını aralıksız sürdürecek. Kış mış yok. Bütün mevsimler içerisinde, bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz"dedi.

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 6  asker için düzenlenen törene katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere kent  gelen Bakan Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit askerlerin ailelerine,  yakınlarına ve ülkeye başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Terörle ve teröristle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini  vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:
 
"Ancak terörü meşru göstermeye çalışan, teröre meşruiyet ve destek  sağlamaya çalışan unsurlarla, terörle mücadeleyi nasıl kararlılıkla yapıyorsak,  daha fazla bir kararlılıkla onlarla da mücadele edeceğiz. Bu toprakların  özgürlüğünü ve hürriyetini akamete uğratmaya çalışanlara gereken cevabı  veriyoruz. Bu cevabı verirken de terörü ortadan kaldırabilmek için ne kadar  dirayetli olduğumuzu da tüm güvenlik kuvvetlerimizle ortaya koyuyoruz. Milletimiz  de bütün iradesiyle bunun arkasındadır."
 
"Terör örgütü ve yandaşları bu yolun yapılmasını istemiyor"
 
Soylu, Şırnak ve Van arasındaki yolun yapılması için çalıştıklarını,  devletin iki il arasındaki yolun yapılması ve bölgenin gelişmesine katkı sağlama  iradesine sahip olduğunu dile getirdi.
 
İki il arasındaki yolun 5 kilometresinin tamamlandığına işaret eden  Soylu, "Terör örgütü ve yandaşları bu yolun yapılmasını istemiyor. Bu yol,  bölgenin kalkınması demektir. Nasıl havalimanı yapılmasını istemiyorlarsa, bu  yolun da yapılmasını istemiyorlar. Bölgeye herhangi bir yatırım gelmesini  istemiyorlar." ifadesini kullandı.
 
Terör örgütünün, vatandaşların bu yatırımlardan ve hizmetlerden  istifade ederek hayat standardının yükselmesini istemediğine dikkati çeken Soylu,  yapmaları gerekenin bu illerin, ilçelerin ve mahallelerin kalkınmasını ve  gelişmelerini sağlayabilmek olduğunu söyledi.
 
"Bunları destekleyenler bunlardan daha zavallılar"
 
"Hain ve alçak bir saldırıyla bir taraftan evlatlarımıza ve güvenlik  kuvvetlerimize kastediyorlar bir taraftan da, 'Biz buraları yaptırmayız.'  diyorlar. Zavallılar. Bu zavallılıklarını yakın zamanda hep birlikte gördük,  görmeye devam edeceğiz. Ama bunları destekleyenler, bunlardan daha zavallılar."  diyen Süleyman Soylu, bunları destekleyenlere de aman verilmeyeceğinin  bilinmesini istediklerini kaydetti.
 
Soylu, terörle mücadele kapsamında operasyonların sürdürüleceğinin  altını çizerek, "Güvenlik kuvvetlerimiz operasyonlarını aralıksız sürdürecek. Kış  mış yok. Bütün mevsimler içerisinde, bunlar neredeyse tepelerine bineceğiz ve bu  terörizmi de terörizmi meşru göstermek isteyenlerin de heveslerini, hayallerini  ortadan kaldıracağız ve kıracağız." diye konuştu.
 
İçişleri Bakanı Soylu, bu toprakların istikametinin ve yolunun belli  olduğunu sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.