Başbakan Yıldırım ilk defa açıkladı

Başbakan Yıldırım ilk defa açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Gençlik Kolları'nda gençlere hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Gençlik Kolları'nda gençlere hitap ediyor.

İşte konuşmasından satırbaşları...

Geleceğimiz olan gençler, size bakarken, biliniz ki Türkiye'nin aydınlık yarınlarının parlak geleceğini görüyorum. Sizler, hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye'nin umudusunuz.AK Parti olarak yaşadığımız bu toprakların sorumluluğunu taşımıyoruz. Çok daha geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sizleri geleceğe hazırlamak da Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin öncelikli görevidir.

GENÇLER TÜRKİYE'YE SAHİP ÇIKTI

15 Temmuz gününü ve gecesini hatırlıyoruz. 15 Temmuz ülkemizin karanlık bir girdaptan, milletimizin cesaret, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. Gençlere çok şey söylediler. Ama o gençler 15 Temmuz'da Türkiye'ye sahip çıktılar, alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Saat 10 buçukta Melih'i aradığımda 'Teşkilatını hazırla, ölümüne direneceğiz. Hiç kimseye, hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz' dedim. Melih kardeşim, 'Biz hazırız genel başkanım, hazır bekliyoruz, her an meydanlardayız' dedi. İşte AK Parti şuuru bu.  Şahadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları mensubu 12 kardeşimiz de var. Bütün şehitlerimize, gerek vatan savunmasında, gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 

15 TEMMUZ ŞEHİTLER VE DEMOKRASİ GÜNÜ OLARAK KUTLANACAK

MGK'nın aldığı kararla ve Bakanlar Kurulumuzda vereceğimiz kararla 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü olarak her yıl kutlanacaktır. 15 Temmuz artık resmi bir bayram haline gelmiştir. 15 Temmuz asla unutulmayacak, asla unutulmayacak.

GELECEKLERİ VARSA GÖRECEKLERİ DE VAR

Bugünlerde sürekli olarak 'ikinci darbe yapılacak, yeniden geleceğiz'... Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var! Bunlar bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik için tezgahladıkları kara kampayanlardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin. 

KİMSE MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN

Türkiye'nin kaderini değiştiren millettir. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Ölmek var dönmek yok. Artık zaman bunları bünyeden temizleme zamanı. Devletin içinden, ticaretin içinden, siyasetin içinden bu hainleri söküp atacağız. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. FETÖ'cülere sahip çıkıp mağdur edebiyatı yapanlar bu millet tarafından hoş görülmeyecek. Biz kılı kırk yaracağız. Kurunun yanında yaş yanmayacak. İntikamla değil adalet duygusu ile haraket edeceğiz. Bütün bunları söyledik. Buna rağmen hataların da olabileceğini öngörüyoruz. Hata yapmayacağız diye, hiçbir şey de yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin.

 

TÜRKİYE'Yİ ÜÇE KATLADIK

AK Parti, kurucu lideri, seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yola çıkarken bir şey söyledi: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 15 yıl geçti. AK Parti ile doğan bebeler bugün 15 yaşına geldi. Onlar AK Parti ile büyüdü. AK Parti'nin neyi yaptığını, neyi yapmadığını tam olarak anlaması mümkün değil. Belki yarısını anlayabilirler. Bugün Türkiye'de ne oluyor diye anlamaya çalışanlar AK Parti'nin yaptıkları konusunda fazla fikri yok. Zannederler ki eskiden beri böyleydi. AK Parti iki şeyi başardı. Birincisi Türkiye'nin kalkınması. 15 yıl önceki Türkiye'yi ve bugünkü Türkiye'yi görün ve kıyaslayın. Uzağa gitmenize gerek yok. Ankara Kızılcahamam yolunu düşünün, okulların, hastanelerin halini düşünün. Ve bir karşılaştırma yapın. Türkiye nereden nereye geldi. Biz Türkiye'yi üçe katladık. 

BU MİLLET YANLIŞI HEP DÜZELTİR

1960'da Demokrat Parti iktidardan indirildi ve 27 Mayıs'ta Başbakan ve bakanları yargılandı idam edildi. Türkiye çok büyük bir demokrasi ayıbına mahkum edildi. rahmetli Menderes'i Eskişehir'de karşılayan milyonlar, bir gün sonra kimse yok. 71'de tekrar muhtıra 80'lerde yine darbe. 90'larda 28 Şubat. AK parti tek başına iktidara gelince artık vesayet odakları yok oldu derken 2000'li yıllar boyunca AK Parti bir yandan Türkiye'yi kalkındırırken Cumhurbaşkanı seçeceğiz yeni bir icat çıkardılar. Cumhurbaşkanı seçebilmek için 367 milletvekilinin hazır olması lazım. Bizim de 363 milletvekilimiz var. Çok bilmiş hukukçular yeni bir icat buldular 367.  Gittik millete sorduk, millet de cevabını verdi. 'Siz mi seçtirmiyorsunuz, biz seçiyoruz' dedi. Bu millet hep yanlışı düzelten millet olmuştur. Kim yanlış yapmışsa o yanlışı düzelten hep millet olmuştur.

DARBE GİRİŞİMİ O İLDE BAŞLADI

Kapatma davasını atlattık, bu sefer yargı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Onunla mücadele ettik, olmuyor, yargıda reform yaptık. Onu da referanduma götürdük. Darbe teşebbüsü Erzincan'da başladı. O savcıyla başlayan bir süreçti, işler sıkıntılı yargıda bir reform paketi hazırladık ve HSYK'nın yapısını yeniden tanımlayan bir reformu halka götürdük ve halk kabul etti. Katarından kurtulalım derken, beterine rastladık. Bu sefer FETÖ'cüler çıktı. İlk anayasa yargı reformunda kendilerini gösterdiler. Sonrasını biliyorsunuz. MİT Başkanı'nın alnma teşebbüsü, Gezi'deki roller, daha sonra 17-25 Aralık'ta hükümete karşı meydan okudular. Sonra iş kızıştı gele gele 15 Temmuz'a geldi.

UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ

Kapatma davasını atlattık, bu sefer yargı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Onunla mücadele ettik, olmuyor, yargıda reform yaptık. Onu da referanduma götürdük. Darbe teşebbüsü Erzincan'da başladı. O savcıyla başlayan bir süreçti, işler sıkıntılı yargıda bir reform paketi hazırladık ve HSYK'nın yapısını yeniden tanımlayan bir reformu halka götürdük ve halk kabul etti. Katarından kurtulalım derken, beterine rastladık. Bu sefer FETÖ'cüler çıktı. İlk anayasa yargı reformunda kendilerini gösterdiler. Sonrasını biliyorsunuz. MİT Başkanı'nın alnma teşebbüsü, Gezi'deki roller, daha sonra 17-25 Aralık'ta hükümete karşı meydan okudular. Sonra iş kızıştı gele gele 15 Temmuz'a geldi.
Bir yandan millete hizmet edeceksiniz, milletin sorunlarını çözeceksiniz, bir yandan da vesayet odaklarını temizleyeceksiniz. 'Artık bir şey olmaz' demeyin. Çünkü bu topraklar çok dinamik. Bu bölge üzerinde hesabı olanlar çok. O yüzden uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Her an, her şeye hazır olarak hedeflerimizden zerre kadar sapmadan, durmadan, yorulmadan devam edecğeiz. 

BIRAKIN BU HAİNLERİN PEŞİNDEN GİTMEYİ

15 Temmuz geride kaldı. 15 Temmuz'un doğurduğu bu kötü sonuçlardan kurtulmamız lazım. Hayat devam ediyor. Biz OHAL ilan ettik. OHAL'i biz millete ilan etmedik, kendimize ilan ettik. Hükümete ilan ettik. Niye? Çünkü bu alçak hainleri bir an önce temizlememiz lazım. Artık milletin sürekli bunlarla meşgul olmasını, 'güvende miyim, değil miyim' diye tedirgin olmasının önüne geçmemiz lazım. Şimdi yeni yeni oyunlar peşindeler. FETÖ sonuç olamadı, işi BTÖ'ye havale etti. Bunlar 15 Temmuz'dan önce, hem 15 Temmuz'dan sonra bir araya geldiler, işbirliği yaptılar. FETÖ 15 Temmuz'dan önce başarılı olamadığı için BTÖ'ye dedi ki, 'Bizim işler ters gitti, bize bir el atın. Terör faaliyetlerini artırın, desteği yapacağız' dediler. Ey bacılarım, kardeşlerim himmet paraları terör olarak dönüyor. Artık bırakın bu hainlerin peşinden gitmeyi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.