Kılıçdaroğlu: Yurt sorununu çözmezsem istifa ederim

Kılıçdaroğlu: Yurt sorununu çözmezsem istifa ederim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında iddialı açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail komandoları tarafından 9 Türk vatandaşının öldürülmesiyle başlayan Mavi Marmara krizinin İsrail'le imzalanan mutabakat ile çözülmesi hakkında "Türkiye'de kıyamet kopmuştu. Her cuma namazı sonrası bütün camilerde eylem vardı. Geçmişte o eylemleri yapanlara soruyorum. Sizde vicdan var mı? Memleketin itibarını İsrail'e 12 milyon dolara sattılar" dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için özel bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi şehitlerine daha yüksek bir aylık veriyorlar. Ama peki diğer şehitlerimizin yakınlarına ne olacak? Şehitler arasında ayrım olur mu? Şehitler arasında ayrım olur mu? Birisi gidip dağlarda, ovalarda şehit düşmüş. Öbürü Meclis bombalanırken o da orada demokrasi ve özgürlüğü savunmak için şehit düşmüş" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

CHP iktidarından hiç bir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. 1989 yılından bu yana kadro bekleyen işçilerimize kadro vereceğiz. Şeker pancarı üretimine sonuna kadar destek vereceğiz.

ÜNİVERSİTE YURTLARI YETERSİZ

Çocuklarını üniversiteye gönderen ebeveynlerin yurt sıkıntıları var. Bu yurt sıkıntıları bir türlü çözülmedi. Zamanında cemaat yurdunda kalan savcıları, hakimleri şimdi sırf o sebepten dolayı atıyorlar. Siz yurt yaptınız da onlar mı vermedi çocuklarını yurda. CHP iktidarında yurt sıkıntısı da en geç bir yıl içinde çözülecek.

'KİŞİ BAŞI GELİR ARTTI AMA BORÇ DA ARTTI'

Ülkede 6 milyon işsiz var. Her 4 gençten biri işsiz. Üniversiteyi bitiren gariban vatandaşın işsizlik sorunu çözülmedi. Her anne ve baba evde işsiz varsa huzursuz. Ben merak ediyorum bunlar hangi sorunu çözüyor. Kişi başına gelir arttı ama borç da arttı. 2002'den beri kişi başına gelir 5 kat arttı. Ama tüketici borcu oldukça arttı. Borç artınca bankalara faiz de arttı. Bankalara ödenen faiz 2008'den beri 251 milyar 303 bin lira faiz ödendi. İstikrarlı, sorunu çözülen ülke bu mu? Vatandaş size yetki verdi sorunları çözün diye, çözmediyseniz bu milletin tahammülü kalmadı. Hep birlikte bu düzeni değiştirmeliyiz.

Büyüme, kalkınma bilgi ile olur. Bilimsel araştırma kuruluşlarının kalitesi 2014'de Türkiye 64.sırada ike bu sene ise 100 sıra daha da geriledi. Bunların hepsinin sorulması lazım.

'SİZİN YAPTIKLARINIZIN FATURASINI ANNELER ÖDÜYOR'

2002'de terörsüz ülke varken şimdi ülke terör içinde. Terör ile masaya oturan kimdi? bu kadar şehidin hesabını kim verecek. Her vatandaş bunları kendi vicdanına sorması gerekiyor. Şimdi FETÖ terörü çıktı. 14 yıldır iktidarda olan sizsiniz. Bunları ortaya çıkaran da sizsiniz. Her şey emrinizdeyken niye faturaları anneler ödüyor?

'ABLUKA HALA KALKMADI'

Dış politkada da kötüyüz. Mısır'ı düşman ilan ettik. Hangi gerekçe ile düşman ilan ediyoruz? Suriye'de akan Müslüman kanın sorumlusu kim? Bunu sorsunlar kendilerine. İsrail ile kavga ettiler sonra tıpış tıpış gidip her dediklerinin altına imza attılar. Ve hala İsrail ablukası devam ediyor. İsrail ile toplantı yapıldı bizim elçimize alçak sandalye verildi ve hiç sesleri çıkmadı.

'BASKICI REJİM VAR'

Eskiden Türkiye başvurulan bir ülkeydi, şimdi dışlanan bir ülke. Türkiye'yi bu hale kim getirdi. Buradan Arap kardeşlerimize sesleniyorum: CHP iktidarında bütün arap sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Arap kardeşlerimizle akraba olacağız ki zaten akrabayız ortak geçmişimiz var. 14 yılda sonra Türkiye darbe girişimi ile karşı karşıya geldi. Diğer ülkelerde darbe olmuyor da burada niye oluyor? Çünkü orada özgürlük ve demokrasi var. Baskıcı bir rejim yok. Meclis genel kuruluna giden ilk CHPlileri darbeye karşı durdukları onurlu duruşlarından dolayı yürekten kutluyorum. 240 şehidimiz oldu bunun sorumlusunun kim olduğunu her vatandaş kendisine sormalı.

'OHAL'DE FİŞLENENLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR'

Bir gerçeğin altını çizmemiz gerekiyor. FETÖ'yü başımıza kim getirdi? Bu işin siyasi sorumlusu Türkiye Cumhuriye'ni 14yıldır yönetenlerdir. Ben bunu açıklayınca havuz medyasından bazısı yazı yazıyorlar. 'Kemal Kılıçdaroğlu o dönemde ne dedi?' biz doğruyuz doğuruları söyleriz. O dönemde de eleştiride bulunmuştuk. Yaptıklarının faturalarını aileler ödüyor. Askeri okullarda okuyan çocukalrın ne günahı var? Sınav açtınız, kazandılar... Bir günah arıyorsan kendinde ara. MGK'nın kararını niye yok saydın? Kişiliğin mi yoktu senin? Aynı şekilde öğretmenler de... 1 milyon 200 bin çocuk öğretmensiz yeni eğitime başladılar. Yazık değil mi? Deneğe üye olmak Anayasal bir görevdir. Suçu varsa yargıla ama derneğe üye oldualr niye tutuklayamazsın. Düşüncesini beğen ya da beğenme ama kapının önüne koymak da ne oluyor? İş verenler, hakimler, savcılar, yazarlar, gazeteciler... Bu kadar kişiyi hapise atarsanız darbeyi kimse anlatamaz. TV'leri kapatıyorlar, herşeyin üzerinde baskı var. Bu kişiler başka yerde çalışmak istenirse de 'OHAL' kapsamında fişlendiği için açlığa mahkum ediliyor.

Cemaat okulları açanlar değil de o okullara çocuğunu gönderenlerden hesap soruluyor. Kimisi hapiste, kimisi görevden atıldı, kimisi açığa alındı, kimisinin hesaplarına el konuldu...

'CAMİYE, KIŞLAYA, ADLİYEYE SİYASETİ SOKMAYIN'

1 milyonu aşkın mağdur var, ortada sorumlu olan yok. Din, vicdan, hukuk yok... Sorunca 'Yenikapı ruhunu çiğnediniz' diyorlar. Yenikapı ruhunun özü adalettir. 'Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayın' dedik şimdide ilkokula sokuyorlar. 'Beni kandırdılar' diyorlar, kandıysan o koltukta oturamazsın. Şmdi öğretmenelere sınav yapıyorlar ki kendi yandaşlarını öğretmen olarak almak için.

'ZALİMİN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR'

Türkiye'nin huzura ve birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Her ilçenin mağdur insanları var. Zalimin karşısında durmak mazlumun görevidir, bizim görevimizdir. Türkiye'nin i, ilçe, köy de nerede mağdur varsa onların sesi olup, yanlarında olacağız. Zalimin karşısında susmayacağız. Zalimin karşısında susan dilsiz şeytandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.