AK Parti'den Demirtaş'ın "sokak çağrısı"na tepki

AK Parti'den Demirtaş'ın "sokak çağrısı"na tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran açıklamalarına ilişkin, "bu beyanat, her şeyiyle terör örgütlerinin mührünü taşımaktadır." dedi.

 

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Demirtaş'ın, "Milletvekillerimize dönük tutuklama niyetleri var. Bunu yaparlarsa talimat, çağrı beklemeden herkes bulunduğu yerde sokağa çıkmalı, geri adım atmadan sonuna kadar direnmeli." yönündeki açıklamalarını AA muhabirine değerlendirdi.

Demirtaş'ın açıklamalarının son derece sorumsuz olduğunu ve iyi niyet taşımadığını belirten Aktay, şöyle devam etti:

"Belki de bu açıklamalar Demirtaş'ın geçmişte yaptığı açıklamalarla birlikte ele alındığında daha sağlıklı anlaşılabilir. Ne demişti Demirtaş, 'Biz sırtımızı PKK'ya, YPG'ye yaslıyoruz.' Bu örgütler kimlerdir? Çok sayıda terör saldırısının organizatörü, taşeronu acımasız vahşi terör örgütleridir. Terör örgütlerine arkasını yaslayan bir HDP Genel Başkanı'nın bundan farklı bir açıklama yapması beklenebilir miydi? HDP terör örgütleriyle arasına mesafe koyacağına, terör örgütlerinin taktiğini, stratejisini içselleştiriyor, terör örgütlerinin tarzıyla onların frekansından siyaset yapmaya çalışıyor. Bu, çukur siyasetidir."

"HDP, PKK'nın taşeronluğunu üstlenmektedir"

Aktay, daha önce terör örgütü PKK elebaşılarının da Demirtaş'la benzer şeyleri söylediğini, bunun üzerine Demirtaş ve arkadaşlarının da bu çukur siyasetini sahiplendiğini bildirdi. Aktay, "Dolayısıyla yapılan bu son açıklamayı da Demirtaş mı yapmıştır, yoksa Demirtaş, terör örgütü PKK'nın, Kandil'deki eli kanlı canilerin sözcülüğünü mü yapmıştır? Bunu doğru değerlendirmek gerekir. Demirtaş'ın özgül bir ağırlığı yok gözükmektedir. HDP, PKK'nın taşeronluğunu üstlenmektedir. Demirtaş'ın beyanatını bu çerçevede okumak ve değerlendirmek gerekir." ifadesini kullandı.

"Bir siyaset adamına yakışmayacak kadar sorumsuz bu beyanat, her şeyiyle terör örgütlerinin mührünü taşımaktadır." diyen Aktay, Demirtaş'ın bu tür açıklamalarının ne anlama geldiğinin gayet açık olduğuna işaret etti.

Aktay, 6-7 Ekim 2014 tarihinde, Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, 53 vatandaşın "Demirtaş'ın militanları" tarafından vahşice katledildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Marifeti terör, tedhiş, katliam olan bir şantajla, Türk hukukunu rehin almayı umuyor. Hukuk, bağımsız olarak çalışmaktadır. Dokunulmazlığı kaldırılan ve yargılanan sadece HDP'li milletvekilleri değildir. Buna mukabil Demirtaş'ın bu tehdidi, milletin gözünde zaten mahkum olmuştur. Milletimiz terörü, siyaseti rehin almak için bir araç olarak kullananlara milletvekilliğini de yakıştırmamaktadır zaten. HDP, Kürt halkının desteğini yitirmiştir. Kürt halkı Demirtaş'ı ciddiye almamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.