KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvurusu nasıl yapılır?
Üniversiteli öğrencilerin merakla bekledikleri KYK burs başvuruları başladı. Peki 2016 KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler...

 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrencilere sağlanan burs ve öğrenim kredisi için son tarih ise 12 Ekim 2016 Çarşamba… Peki, KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KYK DUYURUSU:

KURUMUMUZDAN BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ ALMIŞ/ALMAKTA OLAN ÖĞRENCİLER, BAŞVURU YAPMAYINIZ.

BURS/ÖĞRENİM KREDİSİ ALAN VE ÜNİVERSİTE DEĞİŞTİREN ÖĞRENCİLER, AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI TAŞIMANIZ HALİNDE DİLEKÇE VE BELGE İLE KURUMA BAŞVURMANIZ YETERLİDİR.

DİKEY GEÇİŞ YAPAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Ön lisans eğitimlerinde Kurumumuzdan burs/kredi almış olan,

Ön lisans programından yıl kaybı olmadan mezun olan,

Ara vermeden dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programına kayıt yaptıran, 2016–2017 öğretim yılında lisans programına kayıt yaptırmış olan

öğrenciler, yeni üniversitenize ait öğrenci belgeniz ile DGS sonuç belgenizi Kurumumuza göndermeniz halinde mevzuat dahilinde durumunuz değerlendirilecektir.

YATAY GEÇİŞ YAPAN VEYA TEKRAR SINAVLA ÜNİVERSİTE DEĞİŞTİREN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Yeni üniversiteye yatay geçişle kayıt yaptırdığınızı gösterir öğrenci belgeniz ve dilekçenizi Kurumumuza göndermeniz halinde mevzuat dahilinde durumunuz değerlendirilecektir.

BURS NEDİR?

Yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere devam ettikleri üniversitelerin normal öğrenim süresince karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yükseköğrenim gören Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri üniversitelerin normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat (Yİ-ÜFE) Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

BAŞVURU SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Burs / Öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşları nezdinde araştırılacaktır. Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.

Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gsb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Kurumumuz tarafından yapılacak bilgilendirmeler e-posta ve SMS üzerinden olacağından e-posta ve cep telefonu numaralarının doğru, aktif ve güncel olması gerekmektedir.

Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.