Başbakan Yıldırım: Tersaneleri yeniden 49 yıllığına kiralıyoruz!

Başbakan Yıldırım: Tersaneleri yeniden 49 yıllığına kiralıyoruz!
Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi törenine katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla Tersanesi'nde düzenlenen "TCG YZB. Güngör Durmuş" adlı lojistik destek gemisinin denize indirilmesi törenine katıldı. Başbakan Yıldırım, 'Tersanelerimiz 49 yıllığına kiralanmıştı, bu kira süresinin bitmesine 18 yıl kalmıştı, bir karar aldık sıfırlıyoruz, tekrar 49 yıla çıkarıyoruz. Bu tersanelerimizin geleceği daha iyi görmesi, daha iyi plan yapması, kredi saygınlıklarının artırması' dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Huzur ve istikrar adası inşa etmek için Türkiye olarak bütün gücümüzle gayret ediyoruz. Her gemi inşasında, her fabrika açılışında gayemiz Türkiye'nin gücüne güç katmaktır. Denize inen gemiler, bacası tüten fabrikalardı. Atılan her adımı destekliyoruz. Taş üstüne taş koyan herkesi sonuna kadar destekliyoruz.

'16 TEMMUZ'DA DENİZE İNDİRMEYİ PLANLAMIŞTIK AMA...'

18 Haziran'da Burgazada Korveti'ni denize indirip, 16 Temmuz'da da anfibi gemisini denize indirmeyi planlamıştık. Ancak bir gün önce o hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Denize indiremedik, üzüldük ama ülkemizi ikinci Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkardığımıza sevindik. Şimdi TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş'u denize indiriyoruz.

Yüzbaşı Güngör Durmuş kahraman bir deniz subayıdır. Şehit yüzbaşımızın babası, annesi, eşi, kızları bizlerle beraberler. Yüzbaşı Güngör Durmuş ve bütün şehitlerimiz 79 milyonun kalbinde yaşamaya devam ediyor. Onlar bu milletin istiklali için canlarını feda eden birer kahramanlardır.

'BÜTÜN BUNLAR ÜLKEMİZİN SAVUNMA SANAYİSİNDE KATETTİĞİ MESAFEYİ GÖSTERİYOR'

Gemimizin birçok teknik özellikleri var. Bir lojistik gemisi. 9 bin ton kapasitesi var, 5 bin ton diğer imkanları tamamlayan, 9 bin mil kesintisiz seyahat yapabiliyor. En ağır helikopterlerin iniş kalkış yapabileceği, konteyner yaşıyabilen, küçük cerrahi müdahaleleri yapabilecek çok gelişmiş bir tekneden bahsediyoruz. Bütün bunlar ülkemizin savunma sanayisinde katettiği mesafeyi gösteriyor.

1978'de mesele başladığımda senede 1 gemi indirebilirsek büyük bayram olurdu. Türkiye bunu konuşurdu. Şimdi artık gemi indirmek, gemi teslim etmek, kızağa koymak vakai adiyeden oldu.

'TERSANELERİMİZİ TEKRAR 49 YILLIĞINA KİRALIYORUZ'

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrası silahlı kuvvetlerimizin itibar kaybına uğramıştır. Milletimiz sağduyu, basiret sahibidir. Bu terör elemanlarıyla, vatanında, milletine, bayrağına sahip çıkan yurtsever askerlerimizi ayırt etmiş, bu alçaklara gereken dersi vermiştir.

Tersanelerimiz 49 yıllığına kiralanmıştı, bu kira süresinin bitmesine 18 yıl kalmıştı, bir karar aldık sıfırlıyoruz, tekrar 49 yıla çıkarıyoruz. Bu tersanelerimizin geleceği daha iyi görmesi, daha iyi plan yapması, kredi saygınlıklarının artırması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.