Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya Tüneli açılışında açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya Tüneli açılışında açıklama yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli'nden geçişi sonrası açıklama yaptı.

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. 20 Aralık’ta açılacak dev projede asfalt çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Test sürüşü sonrası düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya aracımızla gittik döndük. İnşallah 26 Aralık'ta da açılışını yapacağız.Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz, 2023 vizyonlarımız ile birlikte modern Türkiye'nin geleceğine yürüyeceğiz. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlarada milletçe en güzel cevabı vereceksiniz." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

Bu projenin açılışını 20 Aralık'ta aziz milletimizle yapacağız. 14 yılda ulaşım sektöründe tarihi adımlar attık. olmaz denilenler oldu, yapılamaz denilenler yapıldı. Bunlar palavra diyenler aldandı. Bütün projeler hayata geçirildi. Bizler doymadık. Çok çalışacağız ve milletimizin asırlardır beklentilerini gerçekleştireceğiz.

HAYALİ OLMAYANIN GERÇEĞİ DE OLMAZ

Bunlar hayaldi gerçek oldu ama şunu da biliyorduk hayali olmayan şeyin gerçeği de olamaz.  Şimdi lastikli sisteme geçiyoruz. Az önce bir test yaptık. Asya'dan Avrupa'ya gittik geldik. Az önce brifingi aldık. Hızla devam eden bir süreç.Ulaşım altyapısında uzun yıllar Ulaştırma Bakanı olan Binali kardeşimle bunların çalışmasını yaptık. Şimdi Başbakan olarak da çalışmalarımız devam ettireceğiz. Yavuz Sultan Selim bizim iftiharımız.Osmangazi Köprüsü yine bizim için bir iftihar. Bununla kalmadık. Şimdi Avrasya Tüneli bunun bir adımı. Kanal İstanbul projesinin yakın zamanda ihalesi yapılacak.

YILDA 160 MİLYON LİRALIK YAKIT TASARRUFU

Bu projenin bedeli 1 milyar 250 milyon dolar. Burada her şeyin hız kazanması bizi ayrıca mutlu ediyor. Bütün tüneller birbirine bağlanıyor.  Artık ağır vasıtaların hepsi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiyor. Şimdi burasının da 20 Aralık itibari ile hayata geçmesi ile 15 Temmuz şehitler köprüsünün araç yükü azalacak. Buradaki yıllık yakıt tasarrufu çok çok önemli. Yılda 160 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlayacağız. 

YENİKAPI RUHUNU BOZANLARA CEVABI SİZ VERECEKSİNİZ

Her şeye rağmen yatırımlarımızı sürdürdüğümüz, 2023 vizyonlarımız ile birlikte modern Türkiye'nin geleceğine yürüyeceğiz. Yenikapı ruhunu zedelemeye çalışanlarada milletçe en güzel cevabı vereceksiniz. Şimdi de diyorum ki 20 Aralık'ta açılışta da sizlerle birlikte olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.