Petrol 15 ayın zirvesini test etti

Petrol 15 ayın zirvesini test etti
Petrol, Suudi Arabistan ve Rusya`nın üretimin sınırlandırılması konusunda işbirliğine hazır olduklarını açıklamalarından destek buldu. Brent petrol 53 doalrı aşarak 15 ayın zirvesini gördü.

Petrol, dünyanın en büyük iki üreticisi Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretimin sınırlandırılması konusunda işbirliğine hazır olduklarını kaydetmelerinin ardından, son 15 ayın en yüksek kapanış seviyesi yakınında işlem gördü.
Brent petrolün varil fiyatı 53 doların üzerine tırmanırken, sabah saatlerinde yüzde 0.15 düşüşle 53.06 dolardan işlem görüyor.

Petrol, OPECE'in geçen ay son sekiz yılda ilk kez üretimin düşürülmesi konusunda anlaşmaya varmasının ardından yaklaşık yüzde 15 değer kazandı. Grup üyeleri bu hafta İstanbul'da bir araya gelecek ve Al-Falih, fiyatların yıl sonuna kadar varil başına 60 doalra kadar çıkmasının düşünülemez bir durum olmadığını söyledi.

Seul'de Samsung Futures Inc. emtia analisti Hong Sung Ki, "Suudi Arabistan fiyatları yükseltmekte kararlı, ancak üretim dondurulması ya da kısılması konusunun, OPEC'in bir bütün olarak nihai karara varmaması durumunda, gerçekleşeceğinden emin olamıyoruz" dedi ve "Piyasa üretimin sınırlandırılması konusuna Rusya'nın bu kadar hazır olmasını beklemiyordu ve bu durumda, fiyatların yukarıda kalması için umutlar artıyor" şeklinde görüş bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.