Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz indirimi açıklaması!

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz indirimi açıklaması!
Rus enerji şirketi Gazprom'un başındaki Miller, Ankara ile Moskova'nın dün İstanbul'da imza attığı Türk Akımı projesi kapsamında Türkiye'ye sağlanacak doğalgaz indiriminin, Rusya'dan alınan doğalgazın miktarı doğrultusunda belirleneceğini söyledi.

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Rossiya 24 televizyonuna demecinde, "Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesiyle ilişkili olarak bir indirim mekanizması üzerinde anlaşma sağlandı. Bunun nasıl bir mekanizma olduğunu kısaca anlatabilirim: Bu mekanizma doğalgazımızın Türk pazarına sevkiyat miktarıyla ilişkili olacak" dedi.
Miller, Türk Akımı projesinin planlanandan önce tamamlanması ihtimalini de dışlamadığını belirtti. "Projenin her iki kolunun da Aralık 2019'a kadar tamamlanması planlanıyor" diyen Miller, "Gazprom deniz altından geçen boru hatları inşa etme konusunda bir hayli deneyimli. Bu nedenle projeyi hayata geçirme grafiğini hızlandırabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak projenin birinci kolunun denizde kalan kısmını Gazprom'un, karadan geçen kısmını ise bir Türk şirketinin, muhtemelenBOTAŞ'ın inşa edeceğini belirtilmişti. Novak, ikinci kolun inşası için ise ortak girişim kurulabileceğini ifade etmişti.

Türk Akımı'nın bir kolu üzerinden Türkiye'ye gaz sevkiyatı yapılması ikinci kolu üzerinden de Avrupa ülkelerine gaz transferi yapılması planlanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul'a dün gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Türk Akımı hakkında imzalanan hükümetlerarası anlaşma ile projenin hukuki temeli oluşturulmuş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.