2016 KPSS sınavı ne zaman?

2016 KPSS sınavı ne zaman?
KPSS önlisans ortaöğretim sınav giriş belgesi kendi sitesinden açıklandıktan sonra sınav zamanı netleşti. Peki 2016 KPSS sınavı ne zaman? İşte sınav tarihleri...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), önlisans mezunlarının sınava giriş yerlerini kendi sitesinden açıkladı. Gerek iki yıllık üniversite mezunlarının gerek de ortaöğretim mezunlarının kamu personeli olmak için bekledikleri sınav tarihi belli oldu. Sınav önceki takvime göre 22 Ekim’de olacaktı. ÖSYM’nin yeni takvimine göre sınav 16 Ekim 2016 Pazar günü.

Kurum hangi sınavları değiştirdi?

22 Ekim'de yapılması beklenen Önlisans sınavı 16 Ekim'de yapılacak.

23 Ekim'de yapılması beklenen Ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak.

6 Kasım'da yapılması beklenen 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.

20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak

Yanınızda ne olursa sınava giremezsiniz?

 Kurumun belirlediği kurallara göre sınava girecek olan adayların yanında bulunmaması gerekenler: Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, Yiyecek, su hariç içecek vb. gıda maddeleriyle, İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmesi durumunda aday sınava alınmayacaktır.

Yanınızda olması gerekenler nelerdir?

- Nüfus cüzdanı
- Nüfus cüzdanı yoksa, suresi geçerli olan bir pasaport
- Sınav zamanında aday asker ise, asker kimlik belgesi
-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.