TİM Başkanı: Fazlasıyla geri ödeyeceğiz

TİM Başkanı: Fazlasıyla geri ödeyeceğiz
TİM Başkanı: İhracatçıya verilen ek destekleri fazlasıyla geri ödeyeceğiz.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanan 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nı değerlendirerek “Kamu harcamalarının kompozisyonunun ihracatı destekleyecek şekilde değiştirilmesi cesaret ve gurur verici. Desteklerin artması kaldıraç etkisi yapacak. Verilen ek destekler misliyle geri dönecek” dedi.

Büyükekşi, dün Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından açıklanan 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı’nı değerlendirdi. İhracatçıya verilen desteklerin 2017 yılında 1 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltileceği müjdesini aldıklarına dikkat çeken Büyükekşi, “Bu çerçevede 3 milyon kişiye istihdam sağlayan 65 bin ihracatçı olarak, Başta Başbakanımız, Ekonomi ve Maliye Bakanlarımız Nihat Zeybekci ve Naci Ağbal olmak üzere Hükümetimize teşekkür ederiz. Verilecek ek destekleri fazlasıyla ülkemize geri ödeyeceğiz. İhracata ve ihracatçıya verilen desteklerle ülkemiz ekonomisine misliyle dönüş yapacağız” dedi.

Türkiye ekonomisinin 2016’nın ilk yarısında başarılı bir büyüme performansı gösterdiğine dikkat çeken Büyükekşi, “Ülkemizin ihracatçıları olarak kalıcı ve sürdürülebilir büyüme için yatırım ve ihracatın büyümeye daha fazla katkı vermesi gerektiğini ifade etmiştik. Daha öncesinde Hükümetimizden ihracatı arttırıcı destek taleplerimiz olmuştu. İhracatçıya yeşil pasaport verilmesi, damga vergisi kanununda ihracatçı lehine değişiklik yapılması, Eximbank’ın bütçesinin arttırılması gibi önerilerimiz Hükümetimiz tarafından hayata geçirildi” dedi.

Desteklerin artması kaldıraç etkisi yapacak

Türkiye’nin 2023 hedefinin dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay almak olduğunu hatırlatan TİM Başkanı Büyükekşi, “Küresel ticaret en zayıf dönemlerinden birini yaşıyor. Bu sıralarda yapacağımız atılım bize büyük ivme kazandırır. Desteklerin artması bu anlamda büyük bir kaldıraç etkisi yapacak. Türkiye ekonomisinin kişi başı milli gelirini daha yukarılara taşıması için yüksek katma değerli yatırım, üretim ve ihracat gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu hedefe de ancak inovasyon ve Ar-Ge’ye daha fazla yatırım yaparak ulaşabiliriz. Bu kapsamda 2017 bütçesinden Ar-Ge ve inovasyona 5,8 milyar TL gibi rekor düzeyde bir kaynak ayrılmasını da son derece olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. TİM olarak ihracatın gelişimi için yürüttüğümüz tüm çalışmaları Hükümetimizin de desteklemesi, çok önemli bir motivasyon kaynağı olacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.