CHP'li vekil Barış Yardaş ifade verdi

CHP'li vekil Barış Yardaş ifade verdi
CHP'li vekil Barış Yarkadaş Genel Yayın Yönetmeni olduğu sitede terörle mücadele eden kişilerin hedef gösterilmesine ilişkin ifade verdi.

 

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte gelen Barış Yarkadaş, soruşturmayı yürüten başsavcıvekiline, 2014 yılında yayınladıkları bir haberden dolayı ifade verdiğini belirtti.

Haberin ise "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçunu içerdiği iddia edildi.

Haberde polislerin isminin kullanıldığı için Mücadele Kanunu'na muhalefetten dolayı ifade verdiğini söyleyen Yarkadaş, "Terör örgütü IŞİD ile polislerimiz arasında yaşanan bir çatışmayı haber yapmıştık. Bu haberde polislerimizin ismini kullanmıştık." dedi.

"İFADE VERMEMİŞ KİMSE KALMADI"

İfade verme sürecinin CHP için tamamlandığını kaydeden Yarkadaş, "Bugün benim ifade vermemle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri içinde ifade vermemiş hiç kimse kalmadı. Son bir dosyaydı bu. Bugün benim ifade vermemle birlikte haklarında dosya bulunan 53 milletvekilimizin tamamı ifadelerini vermiş oldular. 20 Mayıs 2016 tarihinde dosyası olan milletvekillerinin dosyalarına ilişkin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili süreç bizim açımızdan bugün tamamlanmış oldu. Bundan sonrasını artık yargının hassas terazisine bırakacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum