Erdoğan Putin ile ne konuştu?

Erdoğan Putin ile ne konuştu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bilgi verdi.

Külliye'de yaptığı muhtarlar toplantısı sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon konuşmaları ile ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan, Putin'in halep içerisindeki Nusret Cephesi (El-Nusra) mensuplarının çıkarılmasına yönelik bir ricası olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Biz de arkadaşlarımızıa talimat verdik. El Nusra'nın Halep'ten çıkarılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı" dedi.

NUSRET CEPHESİ KONUSU

Halep içerisinde bulunan Nusret Cephesi mensupları, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura tarafından gündeme getirilmişti.

Mistura "Sivillerin bulunduğu bir binada yalnızca bir tane El Nusra militanının olduğuna yönelik istihbarat üzerine o binalar vuruluyor ve bir çok sivil ölüyor. El Nusra militanlarına sesleniyorum: Halepteki milyonların gözlerinin içerisine bakıp onları rehin tutmaya devam edeceğinizi söyleyebilir misiniz?" demişti.

Bu binaların yıkılmasına sebep olan Rusya ve Esed rejimine yalnızca "ateşkes" çağrısı yapmakla yetinen Mistura Nusret Cephesi mensuplarının şehirden çıkmayı kabul ederlerse BM yetkililerinin kendilerine eşlik edeceğini de belirtti. Rusya bu çağrısı o gün onaylamış ve desteklemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.